spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

U Širokom se sastalo 11 klubova, razmišljaju o osnivanju Udruženja ligaša

U Širokom Brijegu u petak, 10. ožujka održan je sastanak predstavnika klubova sudionika Lige Bosne i Hercegovine na kojem se razgovaralo o inicijativi za formiranje Udruženja ligaša i preuzimanja rukovođenja Lige Bosne i Hercegovine po uzoru na ne države u okruženju.

Inicijativu za održavanjem sastanka je uputio KK Borac Banja Luka, a sastanku su se odazvali sljedeći klubovi: Borac, Posušje, Promo, Mladost, Sloboda, Leotar, Zrinjski, Igokea, Široki, Spars I Slavija.

Razlog za sazivanje sastanka je nezadovoljstvo radom i odnosom KS BiH prema klubovima, gdje KS BiH od klubova samo “naplaćuje” novac za kotizacije, kazne, licenciranja itd, te ništa ne radi na smanjenju tih troškova i olakšavanja rada i opstanka klubova, kao i košarkaškog sporta općenito u BiH.

Prema mišljenju klubova riješenje je kreiranje marketinške strategije i da se na tržištu pronađu, generalni, kao i ostali sponzori košarkaške lige BiH, te na taj način namaknu sredstva iz kojih bi se pokrivali troškovi kotizacija, sudaca, delegata i ostalih troškova koje klubovi imaju.

Osim toga, prijedlog je i da se pronađe TV kuća koja bi imala ekskluzivno pravo na prijenose utakmica prvenstva BiH, te koja bi radila na popularizaciji ovog sporta u našoj zemlji, te da se na tržištu ponude i pronađu kuće za otkup svih ostalih prava koje liga kao takva ima u svom vlasništvu, a koja se mogu “prodati” na tržištu.

Jedno od rješenja je i da se čim prije pokrenu jedinstvene juniorske i ostale lige BiH, a sve sa ciljem da ove selekcije odigraju što više kvalitetnih utakmica, uz što manje troškove, te da na taj način ti igrači mogu čim prije biti spremni za participiranje u seniorskim sastavima svojih klubova i reprezentacija.

Jasno je kazano, da klubovi ovim sastankom nikako ne žele “rušiti” KS BiH, dapače, žele mu dati posljednju šansu “da se pokrene” i pomoći mu da se navedeno realizira.

Međutim, ukoliko KS BiH ne želi, ili ne može realizirati predložene poteze, klubovi bi u tom slučaju bili prinuđeni osnovati “Udruženje klubova” te na taj način realizirati naprijed navedene korake, po uzoru kako to već postoji u Srbiji, te u još nekim državama Europe.

Sastanku su prisustvovali i dva predstavnika aktualnog saziva UO KS BiH, gosp. Aid Berbić, te gosp. Siniša Kovačević.

Sve ovo ima samo jedan cilj, a to je da ovaj sport opstane i postane bolji, nego je to trenutno, priopćili su predstavnici klubova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti