spot_img
spot_img
Utorak, 21 svibnja, 2024

U SAD-u se otvara prva tvornica za proizvodnju humanoidnih robota

Prva svjetska tvornica za proizvodnju humanoidnih robota trebala bi se otvoriti ove godine u Salemu, Oregon.

Riječ je o tvrtki Agility Robotics koja je objavila da su pripreme za otvaranje proizvodnje RoboFab jedinice u punom jeku. Tvornica se počela graditi prošle godine, piše Klix.

“Otvaranje naše tvornice označava ključni trenutak u povijesti robotike, početak masovne proizvodnje komercijalnih humanoidnih robota”, rekao je Damion Shelton, izvršni direktor i suosnivač Agility Roboticsa.

Ova će tvornica moći proizvesti 10.000 robota godišnje. Tvrtka je 2020. godine predstavila dvonožnog robota bez glave pod nazivom Digit, kojeg je sama dizajnirala i proizvela, čime je napravila značajan iskorak u svijetu robotike, posebice kada su u pitanju roboti koji se kreću pomoću nogu i humanoidnog dizajna.

“Izgradili smo Digit za rješavanje problema današnje radne snage kao što su ozljede, izgaranje, nedostatak radne snage i slično, a sve s krajnjom vizijom omogućavanja ljudima da ‘budu više ljudi’. Kada razvijate novu tehnologiju za poboljšanje društva, najvažnija prekretnica je sposobnost proizvodnje i tehnologije na razini u kojoj može imati stvaran i širok utjecaj”, dodao je Shelton.

Tvornica ima kapacitet za proizvodnju 10.000 naprednih Digit robota godišnje. U prvoj godini nakon otvaranja tvornice planira se proizvesti nekoliko stotina robota. Kada bude potpuno operativna, tvornica RoboFab imat će više od 500 zaposlenika./HMS/

1 KOMENTAR

  1. Wow, amazing blog format! How lengthy have you been running a blog for?
    you made blogging look easy. The total glance of your website is fantastic, let alone
    the content! You can see similar here ecommerce

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti