spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U SAD-u se otvara prva tvornica za proizvodnju humanoidnih robota

Prva svjetska tvornica za proizvodnju humanoidnih robota trebala bi se otvoriti ove godine u Salemu, Oregon.

Riječ je o tvrtki Agility Robotics koja je objavila da su pripreme za otvaranje proizvodnje RoboFab jedinice u punom jeku. Tvornica se počela graditi prošle godine, piše Klix.

“Otvaranje naše tvornice označava ključni trenutak u povijesti robotike, početak masovne proizvodnje komercijalnih humanoidnih robota”, rekao je Damion Shelton, izvršni direktor i suosnivač Agility Roboticsa.

Ova će tvornica moći proizvesti 10.000 robota godišnje. Tvrtka je 2020. godine predstavila dvonožnog robota bez glave pod nazivom Digit, kojeg je sama dizajnirala i proizvela, čime je napravila značajan iskorak u svijetu robotike, posebice kada su u pitanju roboti koji se kreću pomoću nogu i humanoidnog dizajna.

“Izgradili smo Digit za rješavanje problema današnje radne snage kao što su ozljede, izgaranje, nedostatak radne snage i slično, a sve s krajnjom vizijom omogućavanja ljudima da ‘budu više ljudi’. Kada razvijate novu tehnologiju za poboljšanje društva, najvažnija prekretnica je sposobnost proizvodnje i tehnologije na razini u kojoj može imati stvaran i širok utjecaj”, dodao je Shelton.

Tvornica ima kapacitet za proizvodnju 10.000 naprednih Digit robota godišnje. U prvoj godini nakon otvaranja tvornice planira se proizvesti nekoliko stotina robota. Kada bude potpuno operativna, tvornica RoboFab imat će više od 500 zaposlenika./HMS/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM