U operativnoj akciji ‘Lipa’ slobode lišene dvije osobe!

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Čitluka lišili slobode osobe inicijala D.L. (1981) iz Jablanice i S.K. (1990) iz Zenice koje se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem asociraju na opojne droge Cannabis i Amfetamin, određeni iznos novca u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu proizvodile i neovlašteno stavljale u promet, s ciljem stjecanja protivpravne imovinske koristi.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate nadležnom tužiteljstvu uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska stanica Čitluk – priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Općinsko vijeće Novi Travnik pokrenulo inicijativu za donošenje Zakona o isticanju zastava

Obljetnica ubojstva zapovjednika HVO-a u Travniku Ivice Stojaka (FOTO)