spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

U Mostaru svečano obilježena 32. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane i 19. obljetnica utemeljenja 1. pješadijske (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Čović danas je nazočio obilježavanju 32. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 19. obljetnici utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u vojarni “Stanislav Baja Kraljević” u Mostaru.

Istaknuto je kako je ova obljetnica podsjetnik na važnost solidarnosti i zajedništva hrvatskoga naroda  kao i prilika da se zahvali i oda počast svim veteranima, preminulim i poginulim braniteljima i njihovim obiteljima, svim vojnicima i članovima obrambenih snaga. Naznačeno je kako njihova hrabrost treba biti vodilja u globalno izazovnim vremenima. Osobito je istaknuto kako se, obilježavajući današnji dan, na poseban način prisjećamo poginulih boraca, njihovih obitelji, žrtve koju su podnijeli kako bi bili jednak i ravnopravan narod.

U okviru današnjeg obilježavanja, Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH upotpunit će se svečanom obljetnicom promocijom knjige “Vareške suze” autorice Grete Filipović.

Na današnjem obilježavanju 32. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 19. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH, nazočilo je visoko izaslanstvo, članovi Predsjedništva i ostali dužnosnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine te Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i brojni drugi uvaženi gosti.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti