spot_img

U Kini žive ribe testirali na koronu, pogledajte snimke

Više od pet milijuna ljudi u kineskom gradu Xiamenu dobilo je naredbu da se ovog tjedna testira na covid-19, nakon što je u gradu potvrđeno oko 40 slučajeva zaraze virusom. Međutim, oni nisu jedini koji moraju biti testirani.

Kineskim društvenim mrežama šire se snimke na kojima se vide medicinski radnici koji uzimaju briseve ulovljenim ribama i rakovima.

 

Ribari prenose koronu?

Ovo nije prvi put da je živa riba testirana na koronu. “Naučili smo lekcije iz Hainana, gdje se razvila ozbiljna epidemija. Rečeno je da bi to moglo biti potaknuto razmjenom morskih proizvoda između lokalnih ribara i njihovih prekomorskih kolega”, rekao je zaposlenik u Gradskom uredu za oceanski razvoj Xiamena za novine South China Morning Post.U obalnoj kineskoj pokrajini Hainan zabilježeno je više od 10.000 slučajeva zaraze od početka kolovoza, a vlasti vjeruju da je epidemija vjerojatno povezana s ribarskom zajednicom.

Kineski mediji već dugo izražavaju zabrinutost da bi morske životinje mogle prenositi koronavirus. Iako je malo vjerojatno da ribe prenose koronu, virus su u Kini često širili lučki radnici i zaposlenici u ribarnicama.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti