U katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu za đakona zaređen Busovljak Vedran Ćosić

0
103
Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 1. prosinca 2019., na prvu nedjelju Došašća u 10.30 sati u katedrali Presvetog Srca Isusova predvodio je  Euharistijsko slavlje tijekom kojeg je zarešeno za đakone sedam kandidata Vrhbosanske nadbiskupije i dvojica za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu.

Zaređeni iz Vrhbosanske nadbiskupije:

Josip Antukić
Josip je sin Ivana i Ane r. Ćavara, rođen 17. listopada 1995. u Žepču. Dolazi iz župe sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima, gdje je kršten i krizman. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Marin Babić
Marin je sin Mate i Jele r. Bošnjak, rođen 8. lipnja 1996. u Žepču. Dolazi iz župe sv. sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju, kršten je u župi sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima a krizman u župi Maglaj. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Vedran Ćosić
Vedran je sin Rafaila i Zorice r. Badrov, rođen 21. rujna 1995. u Novoj Bili. Dolazi iz župe sv. Ante Padovanskog u Busovači, gdje je kršten i krizman. Završio je Srednju medicinsku školu u KŠC-u Sarajevo a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Josip Dedić
Josip je sin Ante i Jele r. Petrović, rođen 28. listopada 1996. u Livnu. Dolazi iz župe Presv. Srca Isusova u Prozoru, gdje je također kršten i krizman. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Sandro Jurešić
Sandro je sin Jakova i +Jelene r. Marković, rođen 12. svibnja 1995. u Zenici. Dolazi iz župe sv. Josipa u Zenici, gdje je također kršten i krizman. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Jadranko Kurt
Jadranko je sin Zdravka i Anđe r. Lauš, rođen 14. siječnja 1996. u Novoj Bili. Dolazi iz župe Presv. Trojstva u Novom Travniku. Kršten je u župi Sv. Duha u Novoj Bili a krizman u župi Presv. Trojstva u Novom Travniku. Završio je srednju školu za cestovni promet u Novom Travniku a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Marcel Tunjić
Marcel je sin +Ive i Kate r. Mađar, rođen 3. veljače 1996. u Čapljini. Dolazi iz župe sv. Ante Padovanskog u Vukanovićima. Kršten je u župi sv. Ilije proroka u Stocu a krizman u župi sv. Ante Padovanskog u Vukanovićima. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

FOTO: fra Oliver Livančić

www.ktabkbih.net

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.