U kanti za smeće pronađena ručna bomba

Danas, 3. studenog 2015. oko 10 i 30 sati djelatnici JKP “Bašbunar” u Travniku, koji su vršili odvoz smeća iz Bosanske ulice u Travniku, pronašli su u kanti za smeće ručnu bombu.

Odmah nakon prijave na lice mjesta upućena je patrola policije. Nešto poslije su službenici kriminalističke policije izvršili uviđaj te uz asistenciju službenika Civilne zaštite uklonili pronađenu bombu.

“Ovakvim postupkom neodgovorni građanin je izazvao opasnost za ljude i imovinu, a u tijeku su mjere na njegovoj identifikaciji zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela “Izazivanja opće opasnosti”, iz člana 323. KZ FBiH, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju 3 mjeseca do 3 godine”, navodi se u priopćenju MUP-a ŽSB.

Iz MUP-a podsjećaju građane da je na snazi novi Zakon o nabavci, držanju i nošenju oružja i municije Srednjobosanske županije. Isti propisuje amnestiranje svih onih koji dobrovoljno predaju naoružanje ili minsko – eksplozivna sredstva, čime bi izbjegli prekršajnu ili kaznenu odgovornost i pomogli u stvaranju sigurnog okruženja za sve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Javni poziv izbjeglicama, raseljenim osobama i povratnicima

Javni poziv izbjeglicama, raseljenim osobama i povratnicima

U tri mjeseca proizvedeno gotovo dva milijuna litara TO sokova