spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

U Jajcu upriličena Izložba meda kraljevskog grada Jajca

Izložba meda kraljevskog grada Jajca upriličena je danas na lokaciji izložbeno prodajnih kućica na platou iznad Vodopada Plive. Ova izložba rezultat je dvogodišnjeg projekta “Održivo pčelarstvo za marginalizirane obitelji i ruralno stanovništvo” kojeg Muslim Aid Association i Općina Jajce realiziraju u suradnji s Udrugom pčelara ‘Propolis’ i ‘Roj’. 

Cilj izložbe bio je upoznavanje lokalnog stanovništva sa pčelarima i prezentacija proizvoda od meda, te ukazivanje na važnost pčela u prirodi. Na izložbi meda predstavili su se mladi pčelari i pčelari profesionalci.

Načelnik općine Jajce Edina Hozan zahvalio se sudionicima Izložbe, donatorima i organizaciji Muslim Aid Association za ovaj i projekte iz predhodnih godina, priopćeno je iz Općine.

“Općina Jajce će nastaviti i dalje biti uz naše pčelare, s ciljem da se razvijaju, da se broj društava širi i povećava proizvodnja“, istaknuo je Hozan.

Jajčani i Jajčanke su mogli uživati u mednom doručku i medu s područja općine Jajce, kao i kupiti med pod jedinstvenim logom ‘Med kraljevskog grada Jajca’. Svaki prodajni med pod novim logom posjeduje fizikalno-kemijsku analizu meda koja dokazuje njegovu kvalitetu, a ujedno kranjem potrošaču daje i sigurnost prilikom kupovine da se zaista radi o pravom i prirodnom medu, što je ujedno i cilj ovoga projekta.

Direktorica Muslim Aid Association Edina Šehić-Salija zahvalila se Općini Jajce, pčelarima, udruženjima i donatorima na uspješnoj suradnji.

“Izuzetno mi je drago što je na ovakav način završen projekat vrijedan 130.000 KM. Ovo je jedan veliki iskorak za pčelarstvo na lokalnoj razini. Do sada je socio-ekonomski osnaženo 11 pčelara kroz donacije start-up opreme, kao i dva pčelarska udruženja kroz donaciju procesnih mašina za proizvodnju satnih osnova kao i punjenje i pakovanje meda što je, potkraj prošle godine, rezultiralo i otvaranjem Pčelarskog centra”, kazala je Šehić-Salija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM