spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

U Fojnici održan 7. Oldtimer fest [FOTO]

Old timer Klub Fojnica proteklog je vikenda organizirao VII. Oldtimer fest, smotru vremešnih četverotočkaša koje vlasnici ljubomorno čuvaju u svojim garažama, brinu se o njima te ih izvlače samo u posebnom prilikama. Jedna od njih svakako je i Festival u Fojnici na koji je svoje ljubimce na četiri točka dovezlo 50-ak vozača iz svih krajeva BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Njemačke. Posebno dotjerani za ovu priliku, oldtimeri su plijenili pažnju brojnih posjetitelja. Neki od njih budili su i nostalgiju za nekim ne baš tako davnim vremenima kada su našim cestama prometovali automobili poput legendarnog “fiće”.

“Festival je puno više od smotre starih automobila. On svjedoči i o kulturi življenja, ali i velikoj ljubavi koju vlasnici imaju prema starim automobilima, pažnji koju im posvećuju kako bi ih sačuvali i otrgnuli zaboravu”, kaže Branko Stanić iz Old timer kluba Fojnica.

Od izloženih Old timera ipak je trebalo izabrati one najbolje, odnosno najoriginalnije. Titulu najvozila ponio je američki “Buick” iz 1928. godine, vlasnika Mađara Rudolfa Adamka. Najoriginalnije vozilo, “Mercedes” proizveden početkom 60-ih godina prošlog stoljeća imao je Splićanin Jakša Vranješ. Nada i Dragan Marić iz Širokog Brijega najoriginalnija su posada Festivala. Posjetitelji su za naj vozilo izabrali “Wolseley”-a proizvedenog 1935. godine vlasnika Mađara Janoša Sita. Mađari su pobjednici u kategoriji kajteže posade, a ovu i ne baš laskavu titulu ponijela je posada pod nazivom “Bela i company”. Najbolji vozač je Nikola Miličević iz Kiseljaka, a najbolja vozačica Širokobriježanka Radica Kelava. Najveselija i najbrojnija ekipa je “Ero” iz Hercegovine. Nagradu za najudaljeniju ekipu odnijela je Petra Vekke iz Njemačke.

Festival je otvorio Nikola Grubešić, predsjednik ŽO HDZ BiH i ministar zdravstva u Vladi Srednjobosanske županije. Osim kroz Fojnicu, old timeru su prodefilirali i kroz Kiseljak, a nakon defilea ulicama Kiseljaka, nagrade pobjednicima uručene su u Motelu “Zigi” u kiseljačkom naselju Han ploča, piše Artinfo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM