U dijelu BiH proglašeno stanje prirodne nepogode

Stanje prirodne nepogode zbog poplava proglašeno je u petak na dijelu općine Grude.

Riječ je o dijelovima općine Grude na području Mjesne zajednice Drinovci u mjestima Kongora (Krenica – Blaževići – Kongora – Metiljevac – Nova Mala – Milatovac), Plavilo (uz kanal s južne strane), Boljava (ispod Majića kuća, Stadion), Bilo polje (Čulinove kuće – Kundidi, – Marinovići – Bili Greb – Sebišina), Nuga (između Prisoja i Ploca).

Zadužuju se nadležna općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom.

Pozivaju se sve osobe koje su imale štetu, na navedenom području, da istu prijave nadležnom općinskom Povjerenstvu u pisanom obliku, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja ove Odluke. Svi oni koji su već podnijeli prijavu ista će biti uzeta u razmatranje.

Zadužuje se općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta da sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i drugih nesreća izradi izvješće o štetama.

Prestankom razloga za njenim donošenjem ova Odluka će biti stavljena izvan snage. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Grude.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pernar svjedočio protiv Hrvata u Zambiji i napravio show u sudnici: Obrana čak tražila da se njega pošalje u zatvor

Počinje zabrana pušenja u FBiH, poznato kad će se naplaćivati kazne