U četvrtak u Busovači promocija knjige “Ivan Gudelj – Hajdučka priča” autora Blaža Duplančića

HKD “Napredak” Busovača i Klub navijača Hajduka “Torcida” Busovača za sve članove i sugrađane u četvrtak, 5. studenog 2015. s početkom u 18 i 30 sati u kinu “Theatre” organizira promociju knjige “Ivan Gudelj – Hajdučka priča” autora Blaža Duplančića.

Ovo je biografska knjiga o jednom od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, knjiga o Hajdukovom asu Ivanu Gudelju. Ivan je obolio od teške bolesti hepatitisa B na vrhuncu karijere, ali je kroz veliku borbu uspio pobijediti bolest i nastaviti dalje. Knjiga prati životnu dramu igrača nakon saznanja o oboljenju, okretanje leđa od strane društva i potragu za snagom kojom bi savladao do tada nesavladivu prepreku.


Autor Blaž Duplančić knjigu otvara riječima: „Gudeljev primjer ulijeva nadu svima onima koji misle da su u bezizlaznoj situaciji“.

Ivan Gudelj bio je kapetan Hajduka i reprezentacije Jugoslavije, s kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i Europskom prvenstvu u Francuskoj. Imao je 26 godina, kada je trebao ostvariti transfer iz Hajduka u Real Madrid, ali teško se razbolio i radi hepatitisa B morao je prestati igrati nogomet.

Tri godine Gudelj se na razne načina pokušavao izliječiti, a nakon što je prestala svaka nada u povratak nogometu morao je krenuti od nule. Upisao je fakultet i počeo novi život.

Knjiga ujedno donosi i Gudeljeva sjećanja na najvažnije utakmice Hajduka i reprezentacije iz njegova vremena, kao i potresnu priču o teškom mirenju sa činjenicom da sa 26 godina mora u bolnicu, umjesto u Real Madrid.

Za knjigu „Ivan Gudelj – hajdučka priča“, autor Blaž Duplančić dobio je nagradu za izdavaštvo u 2010. godini Zbora sportskih novinara Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Osnovna glazbena škola “Jakov Gotovac” Busovača održala koncert u povodu “Dana kruha i zahvalnosti”

Tema Tjedna: Je li opet moguće preglasavanje Hrvata u BiH?