- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

U Busovači u novoizgrađenom amfiteatru na otvorenom u nedjelju počinje prvi Festival kulture

Pročitajte i ovo

Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati još 100 tisuća doza Pfizera

Vlada Republike Slovenije donijela je odluku o donaciji 100.620 doza Pfizerovih cjepiva protiv koronavirusa Bosni i Hercegovini. Vlada je zadužila...

Bojanić porijeklom iz Jajca: “Nisam Hrvat, ja sam Bosanac. Bila bi mi čast igrati za zemlju mojih roditelja”

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev bi mogao pozvati novog nogometaša za predstojeće utakmice našeg nacionalnog tima. U...

Biciklistička staza kroz središnju Bosnu kreće iz Busovače, EU financira projekt sa 190 tisuća eura

Regionalna razvojna agencija za regiju središnju BiH (REZ) i Turistička zajednica SBK/KSB (TZ SBK/KSB) projektom “Staza stare pruge” nastoje...
U okviru projekta Osjeti Teatar, koji realizira Studio Teatar sa svojim partnerima AmfiTeatrom Busovača, Osnovnom školom Kaćuni, centrima za kulturu Travnik, Donji Vakuf i Vareš, u nedjelju u Busovači, 25. 7., počinje prvi Festival kulture koji će trajati do srijede, 28. 7.

Imajući u vidu da su u protekla četiri mjeseca producirane četiri omladinske predstave u okviru navedenoga projekta, Festival kulture će biti prilika da publika sve predstave pogleda na jednom mjestu, ali da uživa i drugim kulturno – umjetničkim programima.

DCIM100MEDIADJI_0162.JPG

Festival počinje programom za djecu i roditelje, u nedjelju od 19:00 sati, a već od 21:00 sat na programu je predstava „Nismo svi iz ljubavi“, nastala u produkciji Studio Teatra i AmfiTeatra Busovača. Nakon predstave publika će uživati u svirci prvog uličnog benda u BiH „Argus flomb“.

Drugu noć festivala od 20:00 sati na programu je predstava „Šta bi (DAO) da si na mom mjestu“, nastala u produkciji Studio Teatra i CZK Vareš. Od 21:00 sat publika će uživati u predstavi „One su htjele nešto sasvim drugo“, koja je nastala u produkciji Teatra mladih Gornji Vakuf/Uskoplje.

Treću noć festivala od 20:00 sati na programu je predstava „Kad smo rođene“ Studio Teatra i Doma kulture Donji Vakuf, a u 21:00 sat publici će se predstaviti predstava „Međuprostor“, Studio Teatra, CZK Travnik i Teatra mladih Travnik. Festival zatvara, u srijedu u 21:00 sat, hit komedija Studio Teatra, „Državni lopov“.

- Advertisement -

Tijekom četiri festivalska dana u Busovači mladi, njih preko 60, će boraviti u Busovači, te će sudjelovati u različitim kreativnim radionicama. Sve festivalske aktivnosti će se realizirati u novoizgrađenom amfiteatru u Busovači, a koji su gradili nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni u posljednja četiri mjeseca. U samu gradnju i organizaciju Festivala kulture se uključila i Općina Busovača, što je uveliko olakšalo organizaciju jednog velikog događaja kao što je četverodnevni festival od kojeg se očekuje da postane tradicionalan.

Projekt Osjeti Teatar se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati još 100 tisuća doza Pfizera

Vlada Republike Slovenije donijela je odluku o donaciji 100.620 doza Pfizerovih cjepiva protiv koronavirusa Bosni i Hercegovini. Vlada je zadužila...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo