spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

Tvrtka Palavra iz Travnika otvorit će za 10 milijuna eura novu tvornicu

Direktor tvrtke Predrag Palavra potpisao je danas ugovor s Gradom Petrinja (RH) o kupnji 3,5 hektara zemljišta u spomenutoj zoni.

Tvrtka Palavra iz Travnika, specijalizirana za proizvodnju furnira, otvorit će, najkasnije za dvije godine, novu tvornicu u Poslovnoj zoni Mošćenica, na petrinjskom području.

Investicija je to od oko 10 milijuna eura koja će zaposliti stotinjak radnika, a sve što proizvedu izvozit će.

Direktor tvrtke Predrag Palavra potpisao je danas ugovor s Gradom Petrinja o kupnji 3,5 hektara zemljišta u spomenutoj zoni.

– Izvozimo na sve kontinente, nemamo nikakvih problema s plasmanom naših proizvoda, a ovdje smo odlučili pokrenuti proizvodnju s obzirom na blizinu sirovine koja nam je neophodna. Mi danas i u Bosnu uvozimo sirovinu iz Hrvatske. Uz tvrtku u Španjolskoj bit će to naša druga tvrtka na području Europske unije– rekao je Palavra, koji u matičnoj tvornici u Novoj Bili zapošljava 140 radnika. Napomenuo je kako će za gradnju i opremanje tvornice trebati 15-ak mjeseci od sređivanja dokumentacije.

– Grad će svako novootvoreno radno mjesto prvu godinu rada pratiti s 1000 kuna mjesečno. To će u ovom slučaju biti pomoć od 1,2 milijuna kuna u korist Palavre d.o.o. Želimo i vratiti dio novca u realni sektor koji puni naš proračun – rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Napomenuo je kako Poslovna zona Mošćenica ukupno na raspolaganju za investitore ima deset hektara zemljišta.

Izvor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM