spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Tri bh. grada na popisu mikrogradova budućnosti Financial Timesa

Tri bosanskohercegovačka grada uvrštena su u izvješće “Europski gradovi i regije budućnosti 2024” koji objavljuje fDi Intelligence, kao dio Financial Timesa koji se specijalizira za analizu direktnih stranih investicija (fDi).Ovo izvješće identificira i ocjenjuje gradove u Europi prema njihovoj atraktivnosti za strane investicije i njihovoj strategiji, ekonomskoj, financijskoj i poslovnoj snazi.

Na ovogodišnjoj listi mikrogradova nalaze se Tešanj na četvrtom, Kakanj na sedmom i Gradiška na devetom mjestu, prenosi Indikator.

Financial Times svake godine provodi evaluaciju prema određenim kriterijima kako bi identificirali najuspješnije i najperspektivnije europske gradove i regije u privlačenju investicija.

Ove godine je ocijenjeno ukupno 509 prijava iz gradova i regija u pet potkategorija: “Ekonomski potencijal”, “Ljudski kapital i stil života”, “Ekonomičnost”, “Povezanost” i “Povoljnost za poslovanje”. U šestoj kategoriji – “Strategija direktnih stranih ulaganja” – ocijenjeno je 117 prijava, među kojima je i općina Kakanj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM