spot_img

Treće povećanje, i to drastično: Pogledajte koliko sada iznosi kapital Lidla u BiH

Kompanija Lidl BH d.o.o. ponovo je povećala svoj kapital u BiH, što je još jedan dokaz opredijeljenosti njemačkog investitora da investira u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje Akta.ba. kapital je povećan za 48,8 milijuna KM i iznosi 147,6 miliijuna KM.

Podsjetimo, prvo povećanje kapitala dOgodiloo se u veljači prošle godine kada je osnivač Lidla njemačkiW E-International Zweite GmbH povećao kapital tvrtke sa 10,7 milijuna KM na gotovo 50 milijuna KM. Potom je, krajem prošle godine, uslijedilo povećanje na skoro 100 milijuna KM, točnije na 98,7 milijuna KM KM.

Predstavnici kompanije Lidl BH intenzivno ispituju tržište i traže povoljne lokacije.

U Sarajevu su našli lokaciju u ulici Džemala Bijedića gdje su počeli pripremni radovi. Prije toga su započeli graditi objekt u Bijeljini, koji je već dobrim dijelom sagrađen. Također, grade i skladišno-distributivni centar u Kiseljaku.

Pored toga, njemačka kompanija Lidl namjerava otvoriti svoje poslovnice i u Banjoj Luci, Tuzli te Kalesiji.

Ministra Stašu Košarca su nedavno upoznali o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije Lidla budu prisutni u gradovima i općinama BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Naglašeno je da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Ono što sve građane interesira je kada mogu očekivati prve trgovine Lidla u BiH. Iako nije potvrđeno, plan je istovremeno otvoriti najmanje šest prodajnih centara širom BiH i to početkom 2024. godine.

Konačnu riječ će dati nova uprava koja je nedavno imenovana.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti