Travničanin Ivan Lovrinović ekonomski strateg MOST-a

Gostujući u emisiji Veto na Jabuka TV-u član i budući saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Ivan Lovrinović jasno je rekao kako smatra da njegova opcija u Sabor nije izabrana da ne bude u izvršnoj vlasti, te da smatra da Most treba aktivno sudjelovati u novoj Vladi.
“Treba formirati Vladu. Imamo dvije opcije u Mostu, možemo biti zastupnici da sjedimo gore u Saboru i da se ne miješamo. Nisam siguran da smo zbog toga izabrani. Mi ćemo razgovarati s njima jesu li spremni prihvatiti naše uvjete. Ja sam bliži tome da mi aktivno sudjelujemo. Da preuzmemo odgovornost u izvršnoj vlasti. Ali, treba prvo razgovarati. Ako oni misle da se reforme koje mi želimo mogu raditi s njihovim ljudima, onda se varaju”, rekao je Lovrinović u emisiji Veto.

Na izravno pitanje znači li to da je spreman biti i ministar odgovorio je da od odgovornosti ne bježi. No, ponovljene izbore nije odbacio. Most je na to spreman, kaže, te misli da mogu tada polučiti i bolji rezultat.

“Mi imamo dvije opcije s kojima sjedamo za stol. Mi ćemo pitati građane što oni žele s nekim istraživanjem ako bude to potrebno. Nama je najlakše ići na nove izbore. Nismo došli da trgujemo. Došli smo napraviti što građani očekuju 20 godina. U politici se mora razgovarati”, dodao je Lovrinović i ponovio kako oni traže mandatara i da to ne mogu biti ni Milanović ni Karamarko.

Prof dr. sc. Ivan Lovrinović je rođen 1960. u Travniku (BiH). Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je 1995. obranio doktorsku disertaciju te izabran za profesor na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Napisao je više naučnih i stručnih radova. Bio je predsjednik udruge bosanskih Hrvata Prsten, te ekonomski savjetnik udruge Franak, kao i osnivač udruge “Promijenimo Hrvatsku”. Lovrinović je prema mnogim mišljenjima mozak koalicije Most bez koje ni HDZ ni SDP neće moći imati saborsku većinu.

AP | artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Papa Čoviću: Pozdravite dobre mlade ljude za mene

Maline

Upozorenje vlasnicima malinjaka