Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Travničanin Ivan Lovrinović ekonomski strateg MOST-a

Pročitajte i ovo

Gostujući u emisiji Veto na Jabuka TV-u član i budući saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Ivan Lovrinović jasno je rekao kako smatra da njegova opcija u Sabor nije izabrana da ne bude u izvršnoj vlasti, te da smatra da Most treba aktivno sudjelovati u novoj Vladi.
“Treba formirati Vladu. Imamo dvije opcije u Mostu, možemo biti zastupnici da sjedimo gore u Saboru i da se ne miješamo. Nisam siguran da smo zbog toga izabrani. Mi ćemo razgovarati s njima jesu li spremni prihvatiti naše uvjete. Ja sam bliži tome da mi aktivno sudjelujemo. Da preuzmemo odgovornost u izvršnoj vlasti. Ali, treba prvo razgovarati. Ako oni misle da se reforme koje mi želimo mogu raditi s njihovim ljudima, onda se varaju”, rekao je Lovrinović u emisiji Veto.

Na izravno pitanje znači li to da je spreman biti i ministar odgovorio je da od odgovornosti ne bježi. No, ponovljene izbore nije odbacio. Most je na to spreman, kaže, te misli da mogu tada polučiti i bolji rezultat.

“Mi imamo dvije opcije s kojima sjedamo za stol. Mi ćemo pitati građane što oni žele s nekim istraživanjem ako bude to potrebno. Nama je najlakše ići na nove izbore. Nismo došli da trgujemo. Došli smo napraviti što građani očekuju 20 godina. U politici se mora razgovarati”, dodao je Lovrinović i ponovio kako oni traže mandatara i da to ne mogu biti ni Milanović ni Karamarko.

Prof dr. sc. Ivan Lovrinović je rođen 1960. u Travniku (BiH). Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je 1995. obranio doktorsku disertaciju te izabran za profesor na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Napisao je više naučnih i stručnih radova. Bio je predsjednik udruge bosanskih Hrvata Prsten, te ekonomski savjetnik udruge Franak, kao i osnivač udruge “Promijenimo Hrvatsku”. Lovrinović je prema mnogim mišljenjima mozak koalicije Most bez koje ni HDZ ni SDP neće moći imati saborsku većinu.

AP | artinfo.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO: Vatrena proslava pobjede Hrvatske, navijačko ludilo u Busovači!

Nogometna reprezentacija Hrvatske slavila je danas protiv reprezentacije Japana. U iznimno teškoj i neizvjesnoj utakmici Vatreni su uspjeli izjednačiti nakon...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo