Tragedija u BiH: Žena se utopila u nabujaloj rijeci, nakon velike potrage izvučeno tijelo!

Ženska osoba utopila se sinoć u nabujaloj Miljacki, potvrđeno je za Fenu iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova SŽ.

Kako je kazao dežurni policajac, stanica Stari Grad je jutros oko 2 sata zaprimila dojavu da tijelo pluta u rijeci.

Ističe da je Gorska služba spašavanja SŽ pokrenula potragu te su iz rijeke izvukli žensko tijelo na području Ilidže. Hitna pomoć je konstatirala smrt.

GSS Novi Grad Sarajevo potvrdio je da su nešto iza 02.00 sata na poziv dežurnog operativnog Gorske službe spašavanja, Operativnog centra Civilne zaštite SŽ, Operativnog centra Civilne zaštite općine Novi Grad Sarajevo obaviješteni da je mlađa ženska osoba doživjela nesreću i pala u nabujalu rijeku Miljacku na Skenderiji.

– Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo, točnije u koritu rijeke Miljacke. U ispomoć su nam pritekle kolege iz GSS Županije Sarajevo, Profesionalna vatrogasna brigada SŽ te Pripadnici MUP-a SŽo – navode iz GSS Novi Grad.

Dodaju da su u 3.58 sati nabujaloj Miljacki, nedaleko od Centra za edukaciju sport i rekreaciju “Safet Zajko”, na površini uočili tijelo koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju beživotnog tijela uz prisustvo i pomoć Policijskih službenika MUP SŽ na obalu rijeke, gdje je obavljen uviđaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Istražitelji iz BiH riješili mučan slučaj: Uhićen muškarac osumnjičen za silovanje starice!

U BiH litar mlijeka košta skoro kao litar goriva