spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Tragedija: Poginula četiri rudara, dvojica ozlijeđena

U rudarskoj nesreći u jami Begići-Bištrani, Rudnika mrkog uglja Kakanj, koja se dogodila oko jedan sat iza ponoći, smrtno su stradala četiri rudara, a jedan je teže povrijeđen i nije životno ugrožen, dok je jedan rudar zadobio lakše tjelesne ozljede.

Odmah nakon jamske nesreće ostali rudari su napustili radna mjesta i izašli neozlijeđeni.

Trenutno se u jami Begići-Bištrani obavlja uviđaj Federalne rudarske inspekcije, nakon čega će se znati okolnosti pod kojima je došlo do tehnološke nesreće sa smrtnim posljedicama.

Prema prvim neslužbenim informacijama do ove tehnološke nesreće je najvjerojatnije došlo uslijed, rudarskim rječnikom rečeno do “zarušavanja materijala iz krovine”, kojom prilikom se obruši gornji svod rudarskih prostorija.

Nakon obavljenog uviđaja i izlaska iz jame federalni rudarski inspektor priopćit će prve informacije vezane za ovu nesreću, prenose mediji.


Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara uputio je brzojav sućuti obiteljima i radnim kolegama poginulih rudara Rudnika Kakanj.
Sarajevo, 13. listopad 2015.
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara uputio je brzojav sućuti obiteljima i radnim kolegama poginulih rudara Rudnika Kakanj.
„S dubokim žaljenjem  sam primio vijest o tragediji koja se jutros dogodila u jami Begići RMU Kakanj.
Izražavam svoju duboku sućut i dijelim bol s obiteljima i radnim kolegama nesretno stradalih rudara.
Gubitak svakog života je pretežak i  bolan, a osobito kada se radi o gubitku života u rudnicima gdje rudari teškim radom osiguravaju egzistenciju sebi i svojim obiteljima, radeći posao od velikog društvenog značaja.“, stoji u brzojavu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM