spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Top trikovi: Uskrsna jaja bojite sodom i octom, iskoristite i rižu

Možete isprobati i trik s rižom. U vrećicu stavite rižu i na nju nakapajte boju. Stavite onoliko kapi boje koliko želite da boja bude rasprostranjena po jajima

Za bojenje jaja sodom i octom trebat će vam bijela jaja, boje za hranu, soda bikarbona i ocat. Uzmite kalup za muffine, drveni štapić, kist i posude.

Ako nemate bijela jaja, možete ih jednostavno izbijeliti kuhajući ih u jednakom omjeru vode i octa. U tom će se postupku stvoriti pjena, koju jednostavno uklonite, a jaja potom isperite hladnom vodom. Možete krenuti na bojenje, piše 24sata.hr.

U posudice stavite žlicu sode bikarbone, nekoliko kapi boje za hranu i žličicu vode. Trebali biste dobiti gustu smjesu nalik na pastu. Jaja stavite u kalup za muffine pa kistom pažljivo nanesite pastu. Ostavite jaja nekoliko minuta kako bi se boja primila, a zatim ih prelijte octom. Jaja će se početi pjeniti i dobit će šare. Na kraju isperite jaja pod mlazom hladne vode.

Možete isprobati i trik s rižom.

U vrećicu stavite rižu i na nju nakapajte boju. Stavite onoliko kapi boje koliko želite da boja bude rasprostranjena po jajima. Stavite jaje u vrećicu i lagano je protresite kako bi se boja uhvatila sa svih strana.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti