spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Tko kaže da traktor nije za cure? Vedrana ostala na rodnoj grudi i sagradila unosan biznis

Ženstvenom bi većina ljudi nazvala ženu u štiklama, našminkanu i odjevenu u neku trendi kombinaciju. U kategoriju ženstvenosti malo tko bi stavio mladu damu blatnjavih noktiju u radnom odijelu.

Kad na internetu pretražujemo ženstvenost, možemo vidjeti da je taj pojam društveno definiran. No, kako uopće definirati osjećaj?

Vedrana Poletar, uspješna 26-godišnja poljoprivrednica, pravi je primjer da ženstvenost dolazi u raznim nijansama i oblicima.

Kako se osjećati ženstveno u radnom odijelu, radeći jedan od fizički najtežih poslova, te kako balansirati između blatnjavih noktiju i takvog posla, pročitajte u nastavku.

Vedrana je pravi dokaz da žena može toliko toga

Jednog dana sam nosila ručak ocu u polje, a on mi je rekao: Ajde ti radi dok ja ručam.

Onda sam shvatila koliko je jednostavno i zanimljivo raditi sa strojevima. Predivno mi je bilo gledati prirodu i životinje koje se slobodno šetaju. To je na mene djelovalo opuštajuće, toliko da sam zaboravila na obaveze i školu. Osjećala sam se baš dobro i odlučila ostati s tatom na polju do kraja dana. Desetak godina kasnije znam da ovaj posao želim raditi do kraja života.

Vedrana danas živi od posla koji jako voli. Mnogima je čudno, kaže Vedrana, što je tako mlada i lijepa žena odlučila raditi “prljavi posao”. U svijetu rodnih predrasuda nailazi na razne komentare. Neki će reći da mladoj ženi ne stoji radno odijelo, a drugi će pak sumnjati u njezine sposobnosti.

Međutim, Vedrana je dokaz da je sve moguće. Vozi kombajn i traktor, radi s raznim strojevima, poput tanjurače i pluga, a u posljednjih nekoliko godina vlastiti OPG bitno je proširila. U početku je uzgajala uljanu repicu i soju, a danas je povećala ukupnu površinu obradivog zemljišta i uvela nove poljoprivredne kulture, poput suncokreta, kukuruza, pira i ječma.

U svojem poslu konstantno se usavršava. Sudjelovala je na raznim natječajima i na taj način pridonijela svojem gospodarstvu i modernizaciji postojećih poljoprivrednih strojeva.

Za mene je ženstvenost unutarnji osjećaj. Ženstvena je ona žena koja zna pokazati samopouzdanje i vjeru u sebe. Čak i kad sam prljava od glave do pete osjećam se ugodno u svojoj koži.

Ja se samoj sebi najviše sviđam prljava i bez šminke. Onda sam najviše ženstvena jer sam to prava ja, bez uljepšavanja. Puno je ženstvenije kad si zadovoljna u svojoj koži, nego kad si tip-top sređena. Tu se vide sve nijanse ženstvenosti, smatra Vedrana.

Više na zadovoljna.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti