Tegeltija: Uskoro ćemo imati Nacrt proračuna bh. institucija

Foto: Fena
Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović na današnjoj sjednici zatražio je pojašnjenje od predsjedatelja Vijeća ministara Zorana Tegeltije (SNSD) zašto u predviđenom roku nije usvojen Nacrt proračuna institucija BiH za 2021. godinu.

Napomenuo je Šarović da je Vijeće ministara dužno da do polovine listopada usvoji Nacrt proračuna, a potom taj dokument uputi Predsjedništvu BiH koje predlaže Prijedlog proračuna Parlamentarnoj skupštini na usvajanje u oba doma, ali je Tegeltija kazao da za to postoje “objektivni i subjektivni razlozi” o kojima nije želio govoriti.

– Nijedan proračun u zadnje tri godine nije donesen na vrijeme. Proračun za 2021. godinu nije na vrijeme usvojen, ali Vijeće ministara će za petnaestak dana utvrditi Nacrt proračuna i uputiti ga Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru – najavio je predsjedavajući Tegeltija.

Izrazio je uvjerenje da se do veljače može očekivati usvajanje proračuna bh. institucija i međunarodnih obveza za 2021. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cjepivo u BiH besplatno za prioritetne skupine

HT ERONET produžio suradnju s Arena Sport: Svjetsko rukometno prvenstvo na HOME.TV-u