spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

TAKO TO RADE NAŠI JAVNI MEDIJI: BHTV-u i FTV-u Porto bliži od Dinama

Sindikat BHRT u utorak je objavio kako nema otkaza, da treba povećati pretplatu, načiniti je učinkovitijom i stabilizirati stanje u financijama. Ništa otkazi.

Mnoštvo građana u FBiH ne plaća TV pretplatu. Hrvati protestno jer nemaju kanal na materinjem jeziku u svojoj zemlji.

Hrvati u BiH su zbog toga jedinstveni u svijetu. Dolaze ih snimati strani turisti. I vjerojatno će ući u Guinessovu knjigu rekorda. Kao suveren narod koji još uvijek nema televizije. Jedini takav na planeti. Drugi narodi u svijetu televizije su davno oformili. A televizije nemaju jer neki drugi u BiH, smatraju da je tu puno televizija i da će taj kanal na hrvatskom jeziku ometati patriotskije signale na patriotiskijim jezicima koji su jako važni za opstanak naše mlade i krhke domovine. Koja je toliko krhka da joj prijetnja može biti čak i TV kanal, piše Poskok.info.

Zašto Hrvati onda odbijaju plaćati pretplatu barem postojećim servisima kad već nemaju svog? Jer ih naprosto smatraju uperenim protiv sebe. Oni svojim programom pokazuju da nemaju sluha za BH stvarnost i za treći konstitutivni narod u BiH.
Evo jedan “frišak” primjer: Javni servis (BHT1 + FTV) nije prenosio utakmicu Bayern – Dinamo, nego “bliski” nam Porto iz još bližeg Portugala. Ovaj fantastični podatak će sigurno Hrvate u BIH natjerati da plaćaju duplu RTV pretplatu, svakog mjeseca. Jer svi mi volimo Porto.

Netko će reći da utakmicu ne prenosi ni HRT. Međutim HRT ima ugovor za prijenos utakmica srijedom i ne može prenositi utakmice Lige prvaka utorkom. BH javni servis ima ugovor za prijenos utakmica Lige prvaka utorkom i bira koju će utakmicu taj dan prenositi. Oni su izabrali Porto-Chelsea.

To opet govori koliko je marketing ovih kuća totalno pošizio. Naime BHTV i FTV može se pratiti u kabelskim ponudama mnoštva kabelskih distributera u Hrvatskoj. Dakle danas su imali dan D što se tiče zarade u Hrvatskoj. Tko to u Hrvatskoj večeras ne bi gledao FTV i BHT?

Da su imali esencijalne moždane tvari u glavi mogli su fino popuniti proračun oglašivačima iz Hrvatske. Kad im već Ustav ove zemlje ne predstavlja imperativ, trebala je eto barem ekonomija.

Ali nekome je očito jako stalo do egzotičnog Porta.

Poskok.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM