spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan općine jajce

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja i održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća, Jajce je dostojanstveno proslavilo 22. veljaču, Dan općine, datum koji označava prvo pisano spominjanje grada Jajca 1396. godine u Povelji iz Dubrovačkog arhiva.

Na svečanoj sjednici su prisustvovali dužnosnici sa svih razina vlasti,potpredsjednik RS-a, gospodin dr Davor Pranjić,vjerski dužnosnici,mnogobrojni gosti,stanovnici općine i predstavnici medija.

U obraćanju domaćina svojim sugrađanima posebno se obratila pozornost na poruku ministrice pravosuđa i uprave u Vladi Županije Središnja Bosna, gospođe Božane Petrović.
Ministrica se obratila prisutnima u ime predsjednika Vlade i njenih članova, što je istaknula kao posebnu čast.

Nakon pozdravnog dijela i iznošenja povijesnih činjenica vezanih za ovaj svečani dan,ministrica je istaknula da su stanovnici Jajca ti koji sve povijesne priče drže živima, dodajući kako je vrijeme da se okrenem jedni drugima,oslonimo jedni na druge i napravimo situaciju da općinu Jajce prezentiramo kao ekonomski i za život stabilnom sredinom.
Dodala je da se politika može voditi drugačije, vodeći računa o pristojnosti jedni prema drugima i o političkoj kulturi,a sve u svrhu unapređenja i čuvanja onoga što imamo.

Izvor: Kiseljak.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti