spot_img
Subota, 23 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHSvečana proslava blagdana Duha Svetoga u Fojnici okupila brojne vjernike

Svečana proslava blagdana Duha Svetoga u Fojnici okupila brojne vjernike

U župi Duha Svetoga u Fojnici svečano je proslavljen blagdan Duhova. Središnje misno slavlje održano je danas u 11 sati ispred samostana, a predvodio ga je fra Ivan Šarčević. Vjernici su se okupili kako bi zajedno proslavili patron Samostana i Župe Fojnica.

Jutros su mnogi Busovljaci, kao i članovi Planinarskog društva “TIM” Busovača, Mladeži HDZ BiH Busovača, Poljani i mnogi drugi, tradicionalno hodočastili u Fojnicu kako bi sudjelovali u proslavi Duhova. Vjernici su se ujedinili u molitvi, pjesmi i osobnim nakanama te su ovim zajedničkim putovanjem obnovili svijest da je cijeli život put prema susretu s Bogom.

Na misnom slavlju su prisustvovali politički dužnosnici HNS-a i HDZ-a BiH, predvođeni zamjenikom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Marinkom Čavarom.

Misna slavlja predvodio je fra Ivan Šarčević, a nakon mise uslijedilo je druženje uz tradicionalno kolo. Na fojničkim ulicama bili su postavljeni štandovi s igračkama, a u zraku se širio miris pečenja. Posjetitelji su također mogli uživati u raznim atrakcijama zabavnog parka, uključujući i ringišpil…

Ova svečanost blagdana Duhova u Fojnici okupila je brojne vjernike i omogućila im zajedničko slavlje, molitvu te trenutke druženja i zabave.

FOTO: Hrvatski.ba, HDZ BiH Busovača

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti