spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Susret Upravnog vijeća Caritasa BiH i voditelja regionalnih ureda inozemnih Caritasa

U Banjoj Luci 10. listopada održan je ovogodišnji sastanak Upravnog vijeća Caritasa BiH i voditelja regionalnih ureda nacionalnih Caritasa koji još uvijek djeluju u Bosni i Hercegovini: Italije, SAD-a (CRS) i Švicarske.

Do unazad godinu dana karitativne aktivnosti u BiH provodio je i Caritas Belgije, ali je prestao s djelovanjem. Sastanku je nazočio i novoimenovani nacionalni ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.

Moto ovogodišnjeg sastanka bio je: Budimo odgovorni u svome karitativnom poslanju koje nam je Katolička Crkva povjerila preko naših ravnateljstava na bosanskohercegovačkim prostorima i u cijeloj regiji!

Susret je započeo molitvom i pozdravom domaćina, predsjednika Caritasa BiH vrhbosanskog nadbiskupa metropolite mons. Tome Vukšića. Okupljenima se obratio i ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, a zatim su se predstavnici triju regionalnih ureda kratko obratili i predstavili svoje karitativne aktivnosti na prostoru BiH.

Uslijedila je rasprava i razmišljanje temeljem pripremljenog programa, koji je pripremio Caritas BiH, sa željom da se još više unaprijedi karitativno djelovanje kao i uzajamna suradnja, posebno kad je riječ o informiranosti. Obrađene su razne teme u koje je kratko uvodio ravnatelj Caritasa BiH.

Svoj doprinos sastanku u vođenju zapisnika i prijevoda (hrvatski-engleski) dali su djelatnici Caritasa BiH Sanja Horvat Miroslav Valenta, objavljeno je na caritas.ba.

Spomenimo kako svi nacionalni Caritasi diljem svijeta, bez obzira na prostor djelovanja bilo u tuzemstvu ili u inozemstvu, imaju iste principe i obveze koje se moraju na isti način poštivati. I zato su ovakvi sastanci dodatno obogaćenje, posebno kad je riječ o suradnji i informiranosti o cjelokupnom karitativnom radu.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM