spot_img

SUM proglašen sveučilištem godine, a Zoran Tomić rektorom godine

Međunarodni centar za istraživanje postignuća u obrazovanju (IARC) proglasio je Sveučilište u Mostaru “Sveučilištem godine 2022.”, a rektora tog sveučilišta prof. dr. Zorana Tomića rektorom godine.

Međunarodni stručnjaci i ocjenjivački odbor IARC-a analizirali su nastavu, istraživanje, znanstvena dostignuća, podršku studentima, međunarodnu suradnju te su zbog impresivnih dostignuća koje je Sveučilište u Mostaru postiglo tijekom posljednjih godina prepoznali ga kao Sveučilište godine 2022. u kategoriji “Podrška studentima”, priopćili su iz mostarskoga sveučilišta.

Pojašnjavaju kako se titula Sveučilište godine dodjeljuje sveučilištima i visokoobrazovnim institucijama koja su tijekom godine pokazala iznimne rezultate.

Ovogodišnji natječaj za 2022. posebno vrednuje rezultate koji su ostvareni kroz krizni menadžment kao odgovor na pandemiju Covida-19 koja je predstavljala izazov za cijeli svijet, a time i za rad sveučilišta i visokoobrazovnih institucija u svijetu, ali i rezultate u svim drugim kategorijama koje obuhvaćaju nastavni proces, znanost, podršku studentima, međunarodnu suradnju i akademske rezultate.

Dosadašnji dobitnici priznanja za najbolje sveučilište godine dolaze iz Češke Republike, Kine, Australije, Filipina, Turske, Brazila, Kazahstana.

Uz titulu “Sveučilište godine”, IARC dodjeljuje i titulu “Rektor godine” gdje se evaluira menadžment, odnosno vodstvo Sveučilišta, nove inicijative i iskoraci koji su napravljeni pod vodstvom Rektora, njegov doprinos rastu i napretku Sveučilišta u ključnim kategorijama kao i njegova znanstvena, stručna djelatnost i javni utjecaj, navode iz SUM-a.

Međunarodni istraživački centar za postignuća (IARC) sa sjedištem u Montrealu, Quebec, Kanada međunarodna je organizacija čiji je cilj osnaživanje talentiranih znanstvenika, stručnjaka u obrazovanju, industriji, poslovanju i tehnologiji u ostvarivanju vlastitih potencijala i novih mogućnosti. Ime Sveučilišta u Mostaru i rektora Tomića objavljeno je na službenim web stranicama International Achievements Research Center kao i na društvenim mrežama, stoji u priopćenju.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti