spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Suđenje za zločin u Križančevom Selu: Na ročište pozvani novi svjedoci!

U replici na svjedoka Muhameda Mujezinovića, koji je saslušan na poziv Obrane Sarajlića 21. veljače Tužiteljstvo je pozvalo dva svjedoka.

Jasminka Đelilović kazala je da je radila u ambulatni u Preočici. Navela je da je bila ambulanta u Počulici, ali da tamo nije išla i ne zna ko je u njoj radio.

Ispričala je da poznaje Mujezinovića kao liječnika, specijalistu interne i medicine rada, koji je u ratu bio na čelu Ratnog predsjedništva u Vitezu. Rekla je da ga je u ratu dva puta vidjela u Preočici kada su razgovarali o njenom angažmanu u ambulanti, te ne zna je li on tada negdje bio angažiran kao liječnik.

Muris Trako je kazao da je bio načelnik sanitetske službe u 325. brigadi i da je radio u bolnici u Kruščici kao kirurg. On je naveo da je Mujezinović u ljeto 1993. boravio pet do sedam dana u Kruščici i liječio pacijente.

“Ja njega do kraja sukoba više nisam sretao”, kazao je Trako.

Na pitanja Sarajlićeve Obrane, Trako je rekao da je Mujezinović bio predsjednik Ratnog predsjedništva, ali da je radio i kao liječnik.

Branitelju Nerminu Vili je rekao kako misli da je Mujezinović radio u ambulanti u Počulici. Tužitelj Ivan Matešić ga je pitao na osnovu čega to misli, na što je svjedok rekao da je bio angažiran.

Tužiteljstvo je u materijalne dokaze uložilo nekoliko dokumenata iz vojne evidencije za Mujezinovića, kao i isječak iz video materijala na kojem svjedok govori o akciji u Križančevom Selu.

Branitelj Baždar je rekao da će možda predložiti dva svjedoka na okolnosti postojanja telefona u uredu koju je koristio zapovjednik. Branitelj Vila je kazao da, nakon dva današnja svjedoka, misli da neće biti potrebno pozivanje više svjedoka.

Suđenje će biti zakazano nakon što se ove dvije Obrane izjasne o prijedlogu dokaza, prenosi Viteški.ba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM