Studenti veterine iz Sarajeva zarazili se Q groznicom, obustavljena praksa

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, 20-ak studenata Veterinarskog fakulteta Sarajevo se razboljelo, dok je kod četiri studenta potvrđena zaraza Q groznicom.

Neslužbeno, studenti su se zarazili prilikom nastave na Poljoprivrednom dobru Butmir, koje je u vlasništvu Sarajevske županije. Do zaraze dolazi prilikom direktnog kontakta sa životinjama, a simptomi su slični gripi.

Zaraženi Q groznicom imaju visoku temperaturu i veću od 40 stupnjeva, jake glavobolje, groznicu, tešku malaksalost, mijagiju i znojenje. Povišena temperatura može trajati od jednog do tri tjedna.

Prema svjedočanstvu studenata, na PD Butmir su i ranije bili loši higijenski uvjeti i bilo je zabilježenih slučajeva kožnih bolesti kod studenata.

Dekan Veterinarskog fakulteta Muhamed Smajlović je kazao kako imaju nekoliko slučajeva, ali navodi da je još prerano to povezati sa nastavom na PD Butmir, tj. farmi Bojnik. Unatoč tome što nisu sigurni kako je došlo do zaraze, naglašavaju da je preventivno prekinuto izvođenje nastave u tome dijelu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vlašički robinzon: “Brak se sklapa za pare, a gdje je ljubav?”

HNS BiH: Izaslanike u Dom naroda Federacije BiH okupljene oko koalicije ‘osmorke’ i SDA izabrali Bošnjaci, a ne Hrvati