spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

STRAŠNA TRAGEDIJA U BIH: Mladić se ubio nakon što su ga ismijavali zbog snimke prijave za posao!

U videu su prikazani mladić i radnik benzinske koji ismijava 22-godišnjaka dok on popunjava prijavu za posao. Radnik benzinske je mladiću postavljao pitanja kojima ga je htio ismijati.

“Moraš upisati koji si spol. Da li si muški ili ženski… Moraš napisati gdje si radio…. Moraš napisati i da li si spavao na noćnom poslu. Ozbiljno moraš napisati jesi li spavao po noćnoj… Radio si noćnu?” ispituje na snimci mladića radnik na pumpi.

Mladićevi poznanici i prijatelji su za medije u BiH rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje. Radio Sarajevo piše da su ljudi prepoznali o kojoj je benzinskoj crpki riječ, kao i osobu koja je vodila intervju s mladićem.

‘Snimka u smrt poslala mladog čovjeka’

Da je mladić na sebe dignuo ruku zbog snimke, objavio je na društvenim mrežama i Dražen Pejaković, borac za radnička prava u BiH, piše Avaz.

“Počivaj u miru mladi čovječe. Dobio sam video te vam moram reći kako moramo imati vise empatije za druge i razumijevanja i da se ovako nešto više nikad ne ponovi. Svi znamo kako je teško otići i tražiti posao, koliko je stresan sam intervju, da od poslodavca dobijemo raznorazna glupa pitanja, ali ako još kao kolege radimo ovakve stvari onda nije dobar ishod za nikoga radnika.

Stop nasilju nad radnicima, a ovima koji su zbog snimke poslali u smrt mladog čovjeka mogu poručiti da je njegova smrt vama na duši. Ja snimku neću dijeliti”, napisao je Pejaković na Facebooku.

Avaz piše i da je nesretnog mladića pronašao je otac nakon što se vratio s posla.

Biciklom je stigao kući i vidio da su vrata od sušnice otvorena, ali u prvi mah nije posumnjao ništa. Ubrzo je primjetio da su ispred prevrnute ljestve i tada je uslijedio šok.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM