Strahota u Crnoj Gori: Medvjed živi u strašnim uvjetima, od muke grize vlastite šape

Ljubo je zaštićena vrsta medvjeda. Živi potpuno sam, u ostacima trule hrane u skučenom kavezu u kojem se jedva može kretati. Toliko pati da se počeo ozljeđivati. Vlasnik tog ilegalnog skloništa je Miljan Miličković

Kavez u kojem je zatvoren jedva mu ostavlja dovoljno mjesta da stoji, a medvjed toliko pati da je pribjegao samoozljeđivanju, grizući svoje šape i rešetke kaveza, rekao je izvršni direktor ASI-ja David Barritt referirajući se na petogodišnjeg medvjeda Ljubu koji se nalazi u azilu za životinje u naselju Blizna nedaleko od Podgorice.

Naime, azil se očito drži mimo svih smjernica o držanju divljih životinja u zatočeništvu, a uvjeti u kojima živi su nepodnošljivo okrutni i bešćutni. Podgorički mediji pišu da država uporno ignorira sve što se događa u azilu, piše N1 Srbija.

U izvještaju Međunarodne organizacije za spašavanje životinja (Animal Survival International, ASI), opisani su uvjeti u kojima medvjed živi zajedno s još dvije životinje.

Sve se otkrilo nakon što su članovi te neprofitne organizacije posjetili imanje Miljana Miličkovića, odnosno ”azil” u kojem se medvjed nalazi. ASI je također rekao da traže rješenje i način da se smeđi medvjed tako preseli u neki od rezervata u inozemstvu.

Barritt je također rekao da vlasnik stranice koja se zove ‘ Animal Shelter and Recovery Montenegro’ dodatno potiče posjetitelje da kupuju voće i bacaju ga kroz rešetke kaveza, iako životinja već danima boravi na hrpi trulog voća.

U kakvim uvjetima živi medvjed Ljubo, organizacija ASI objavili su na Twitteru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Novalić na Dan državnosti: Želim svima čestitati Dan neovisnosti

Raspored radarskih kontrola za Busovaču, Vitez, Kiseljak, Fojnicu…