Stotinu sedamdeset i tri viteška maturanta

1
1702

Lijepo i moderno odjeveni, veseli i razdragani, kako to samo mladost može biti, praćeni mažoretkinjama i limenom glazbom, prošetali su se kroz gusti špalir građana ulicama središta grada

Stotinu sedamdeset i tri maturanata Srednje škole “Vitez” iz Viteza, u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu, njih 120 s četvrtim stupnjem obrazovanja i 53 s trećim stupnjem, u petak predvečer na ulice grada privuklo je više tisuća građana. Lijepo i moderno odjeveni, veseli i razdragani, kako to samo mladost može biti, praćeni mažoretkinjama i limenom glazbom, prošetali su se kroz gusti špalir građana ulicama središta grada.
Piše: Zvonimir Čilić / Večernji list
 
Gledajući ih, mnoga su srca zatreperila, a povodi za to, naravno, bili su različiti.
 
Nakon promenade gradom, zaustavili su se na Gradskom trgu i ispred hotela Vitez, primali čestitke, fotografirali se…, a onda su proslavu svoje akademske zrelosti nastavili u reprezentativnoj dvorani tvrtke FIS.
 
Veselje je trajalo cijelu noć, a oni najuporniji i najizdržljiviji nastavili su slaviti po kafićima i u subotu u jutarnjim satima.
 
A za koji dan svi će se oni razići “k’o rakova djeca”.
 
Većina će ih pokušati dobiti indeks nekoga od fakulteta u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, a neki i u inozemstvu, dok će jedan broj njih potražiti posao u Vitezu, u Hrvatskoj ili, što je vjerojatnije, u nekoj drugoj državi Europske zajednice.
 
Nažalost! No, svima su zajedničke nada i vjera u lijepu, uspješnu i sretnu budućnost. Pa neka im se ti planovi, nade i želje i ispune!
 
Nastavno osoblje i uprava Srednje škole “Vitez” čestitali su svim učenicima, njihovim razrednicima, profesorima i roditeljima na postignutom uspjehu.
 
“Danas je iznimno važan dan za Srednju školu ‘Vitez’, točnije za generaciju učenika 2015./2016. godine. Želimo vam puno sreće u daljnjem životu i školovanju, nosite sa sobom uvijek lijepe uspomene na školske dane i našu školu”, poručili su iz Srednje škole “Vitez”.

1 KOMENTAR

  1. Neka ste od svih mogucih maturanata pa i od ucenice generacije koja je treblaa biti na ovoj slici bas stavili sliku TIŠKOVE KĆERKE KOJA SE POJAVLJUJE I NA VIDEU PRVA ..KAO I PERIN SIN ITD..PUU SRAM VAS BILO KORISTOLJUBLJIVI LJUDI NAPACENI JADNI.. učenicu generacije i ucenika generacije ste trebali staviti ili barem vise njih ili vise slika..a ne elitu od koje ste dobili donacije i novce pa pokrali sebi pa tu serete i uvlacite im se u guzicu postavljajuci slike njihove razmazene djece..fuj

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.