spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Središnja Bosna: Kroz WC se ušunjao u kladionicu i ukrao kasu

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu protiv Haruna A. (19) i Harisa Z. (31), koja ih tereti za krađu novca iz sportske kladionice na području ove općine.

Kako jepotvrđeno Nezavisnim novinama, u kladionicu je optuženi devetnaestogodišnjak ušao kroz prozor toaleta, te pokupio kasu, što nisu primijetili pijani gosti ni radnica ugostiteljskog objekta u sklopu kojeg je smještena kladionica.

Optužnicu protiv njih je podiglo Kantonalno tužiteljstvo Kantona Središnja Bosna, a tereti ih iz za tešku krađu.

Optuženima se, naime, stavlja na teret da su zajedno, po dogovoru, krađu izveli 26. kolovoza ove godine u sitne sate, odnosno u 4.25 sati u travničkom mjestu Dolac na Lašvi.

“Došli su do sportske kladionice, koja se nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta, a zatim su sa bočne strane kladionice prišli prozoru od WC-a, pa se Harun A. popeo i nasilno otvorio prozor te ušao u kladionicu”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, u međuvremenu je Haris Z. čekao ispred.

“Kada je Harun A. ušao u objekat, iskoristivši nepažnju i pijanstvo drugih gostiju i radnice koji su bili u ugostiteljskom objektu, pužući je došao do pulta kladionice, gdje je stajala crna metalna kasa sa sitnim novcem”, naglašeno je u optužnici Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Zatim je, dodaje se, uzeo kasu, a nakon toga je ponovno pužući otišao prema WC-u i kroz prozor izašao iz objekta.

“Tu ga je čekao Haris Z., pa su s ukradenom kasom pobjegli od sportske kladionice, čime su je oštetili za 235 maraka”, navedeno je u optužnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti