Spektakl “Labuđe jezero” Carskog ruskog baleta dolazi u Sarajevo, organiziran prijevoz iz Busovače

0
435
Baletni spektakl “Labuđe jezero” izvest će 4. ožujka u sarajevskoj Zetri plesni ansambl Carskog ruskog baleta u okviru velike svjetske turneje 2016./2017.

Za gostovanje vrhunskih baletnih umjetnika, koje će Sarajevo ponovo staviti na globalnu mapu dešavanja, vlada veliko interesiranje domaće publike.

Tome u prilog najbolje svjedoče podaci prodajne mreže kupikartu.ba, koji govore o velikom broju poštovalaca ovog baletnog ansambla koji kupuju karte, ne samo u Sarajevu već i Busovači, Tuzli, Mostaru, Jajcu, Visokom, Brčkom, Kiseljaku.

Carski ruski balet, koji se svrstava u sami vrh svjetske baletne scene, zahvaljujući bogatom repertoaru, virtuoznom plesnom umijeću, prekrasnim kostimima Bolshoi i Martinsky teatra te fantastičnoj scenografiji u ovoj godini planira 215 izvedbi.

U okviru velike svjetske turneje, ansambl koji sačinjavaju umjetnici iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma predstavit će se publici u 21 zemlji na pet kontinenata.

Njihovu čaroliju tako će vidjeti oko 215.000 ljudi širom svijeta te 2.150.000 TV i web gledatelja.

Ulaznice za baletni spektakl u Sarajevu možete kupiti i u poslovnici PP Marić-bus d.o.o. Busovača. Cijena ulaznica je 15 KM. Marić-bus d.o.o. Busovača je uz navedeno organizirao i prijevoz na ovaj događaj. Cijena karte iznosi 10 KM. (Moguć je dolazak po putnike i u Vitez, Novi Travnik, Travnik, Bilu…)

Za više informacija pozovite 030/732-325; 063/426-894.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.