spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Služena sv. misa na Žegi u Busovači: Sjećanje na 19 bojovnika koji su dali život za slobodu na ovim prostorima

Danas je na spomen obilježju Križ na Žegi služena sveta misa za poginule branitelje i žrtve rata, te su položeni vijenci i upaljene svijeće. Misu je predslavio župni vikar župe sv. Ante Padovanskog u Busovači – fra Mario Dadić.

“Devetnaest momaka, ljudi dalo je svoje živote da bismo mi mogli slobodno živjeti na ovim prostorima: Jedinko Vujica, Franjo Prusac, Gabrijel Vujica, Mladen Milinović, Jozo Milinović, Ivo Šušnja, Jozo Krišto, Branko Kegelj, Dragan Akrap, Marinko Puljić, Nikica Livančić, Marinko Blažević, Anto Bošnjak, Anto Katava, Jozun Blažević, Dragan Šteko, Jozo Blažević, Dušan Lukić i Mirko Čavara. Uz ovih devetnaest, iz Polja je bilo još 60 teže i lakše ranjenih i zarobljenih, a 217 iz Busovače koji su dali svoje živote za obranu naše slobode na ovim prostorima”.

Svojom nazočnošću na svetoj misi zadušnici, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom, ministricom financija ŽSB Mirjanom Plavčić, zastupnicom u Saboru ŽSB Suzanom Krišto, skupa sa predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata na čelu sa predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana DR HVO HB ŽSB Dragom Smoljom, kao i predsjednikom općinske udruge Marinkom Ćosićem, odalo je počast poginulim braniteljima i žrtvama rata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM