Slikovnice Gradske knjižnice “Busovača” razveselile djecu u Centru “Duga”

Jučer su ravnateljice Gradske knjižnice “Busovača” i Gradske knjižnice “Vitez” u sklopu projekta “Mjesec knjige” posjetili Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Duga” u Novom Travniku.

Na veliku radost mališana iz centra “Duga” gošće su ponijele dio slikovnica iz fonda knjižnica koje su zajedno sa djecom prelistavale i čitale. Cilj posjeta bio je omogućiti svakom djetetu da uđe u svijet bajki i priča te da podrži vrijedan rad djelatnika “Duge”.

U okviru “Mjeseca knjige” u Gradskoj knjižnici Busovača bio je organiziran i dvodnevni projekt „Razigrane misli“.

Projekt je vodila Senada Pinjić, a sudionici projekta bili su učenici i učenice od šestog do osmog razreda iz OŠ „Kaćuni“ i OŠ „Busovača“. Cilj radionice bio je animirati učenike i učenice iz lokalnih osnovnih škola kako bi se kroz njihov zajednički rad kreirale knjige koje će čitati njihovi prijatelji, nastavnici, roditelji i ostali stanovnici Busovače.

Projekt je realiziran uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a rezultat istog je ilustrirana zbirka poezije koju su izradili/e učenici i učenice spomenutih škola. Iz Knjižnice pozivaju sve sugrađane da navrate i pročitaju ove razigrane stihove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Čavara na panel raspravi o stanju demokracije u Bosni i Hercegovini

Vlada SBK

Premijer SBŽ-a i Praštalo: Vlada SBŽ-a je “vlada kontinuiteta”