spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Slaven Galić domaćin službenih aktivnosti organiziranih za 320 sudionika NATO Konferencije

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić obratio se večeras sudionicima Konferencije strateških vojnih partnera NATO-a tijekom službenog druženja upriličenog u hotelu Hills u Sarajevu 10. travnja 2024. godine.

U svome obraćanju nazočnima, zamjenik ministra obrane Galić istaknuo je: ,,Uistinu je impresivna razina i obim sudjelovanja na ovom događaju s više od 320 sudionika iz 67 država, što govori o snazi i koheziji zajednice euroatlantskih Saveznika i njihovih globalnih Partnera– zajednice kojoj s ponosom pripada i Bosna i Hercegovina“.

Galić je u svom govoru dodatno istaknuo: ,,S mnogo entuzijazma smo prihvatili domaćinstvo ove Konferencije te se nadam da je naš organizacijski tim uspio osigurati primjerene radne uvjete, da ste na dobrom putu da ostvarite planirane ciljeve Konferencije i da će raspoloživi alati partnerstva koji su predmetom vašeg razmatranja biti još više u funkciji ostvarenja naših zajedničkih razvojnih i integracijskih ciljeva“.

Na kraju svog prigodnog govora nazočnima je poželio produbljivanje dobrih profesionalnih odnosa i mreže osobnih prijateljstava.

Konferencija se u organizaciji NATO-a održava od 8. do 12. travnja 2024. godine u glavnome gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Konferencija čiji su domaćini Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, okupila je 32 članice NATO i partnerskih zemalja, oko 350 sudionika, s ciljem razmjene mišljenja o strateškim pitanjima NATO partnera, kao i unaprjeđenja vojne suradnje.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti