SJEĆANJE NA FRA VICU TOMASA: “U garaži i na plaži, nešto lijepo Bogu kaži! Važi?”

0
115
Danas je prva godišnjica smrti fra Vinka (Vice) Tomasa, u narodu poznatog i omiljenog bosanskog fratra i svećenika. Rođen je u mjestu Lug u župi Bugojno 11. siječnja 1937.

Pučku školu pohađao je u rodnom mjestu, a gimnaziju u Visokom. Teološki studij završio je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, gdje je 1965. zaređen za svećenika. Službu župnog vikara vršio je u Fojnici, Zenici, Vijaci, Rami/Šćitu, Kraljevoj Sutjesci, Gučoj Gori, Busovači, Jajcu, Livnu i Brestovskom. Župnikom je bio u: Bučićima, Varešu i Uskoplju. Zadnje godine svoga života proveo je u samostanu u Fojnici. Umro je u bolnici u Novoj Biloj 30. studenog 2018. godine.

Fra Vice je uvijek bio vedra duha i nasmijana lica, spreman na šalu kako s djecom tako i sa starijima. Bio je čovjek koji je svim srcem volio ljude. U susretima je dijelio svete sličice s molitvicama – često vlastitima, a djeci je davao bombone nazivajući sam sebe “SS dealer-om” (slatko i sveto), u stilu pravljenja svojih kratkih doskočica i šala od tako uobičajnih stvari i pojmova.

Kao znak sjećanja na dragog fra Vicu željeli bismo zabilježiti njegove doskočice i poučne pričice. Molimo vas, stoga, da u komentarima napišete svoje sjećanje na fra Vicu ili neku od njegovih doskočica ili molitvica.

Mi ćemo početi:
1. K I S E LJ A K – Kriste, Isuse, spasi Europu ljubavlju anđeoske Kraljice!
2. U garaži i na plaži, nešto lijepo Bogu kaži! Važi?

Franjevačka prisutnosti u BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.