ŠIRENJE DOMOLJUBLJA “I dok svi sumnjaju, mi se pripremamo za Herceg – Bosnu!”

889

Dejan Jurešić iz Busovače i Ante Lovrić iz Širokog Brijega moderni su pozitivni likovi. Dva mladića poznaju se godinama. Dijele iste poglede na život te ista uvjerenja, a pokreće ih ista ljubav prema Domovini.

Ljubav pokreće.

Ljubav isijava iz pojedinca i u svijet šalje najljepšu moguću vrstu energije – onu pokretačku.

Početak svake ljubavi u životu jeste majka. Ona daruje život. Od nje učimo brinuti, govoriti, hodati. Ona uči korijenima i temeljima; usmjerava na pravi put. Put pravednosti. Ljubavi prema onom od čega dolazimo, čemu pripadamo – Domovini. Samo jednoj. Zauvijek.

Domovina je Herceg Bosna. Uvijek bila i ostala. Za nju su ginuli naši očevi, krvlju ju natopili oni čija stolica i dalje ostaje prazna na Badnju večer.  No, nisu otišli uzalud. U knjizi punoj ratova najpozitivniji likovi očuvat’ će uspomenu na postojanje onih koji su se, braneći svoju Domovinu, odrekli svog tijela; onih što sad postoje tek kao 21 gram. Onih koji nisu imali priliku gledati sebe u očima vlastite djece. Onih koji žive tek u imenima te iste djece.

U knjizi punoj ratova, najpozitivniji likovi očuvati će – njih.

Iskusniji kažu da se za ljubav treba boriti svakoga dana. U nju ulagati i o njoj brinuti. Svakog dana svake godine koju provedete zajedno, pa dok vas bude.  I to je onda ljubav. I kad grije sunce, i kad se lome ruke pod težinom tuče. Isto je i u ljubavi prema Domovini. No, nisu svi isti. Ni u ljubavi, a niti u ratu. Jedni vole; na suncu i kiši. Drugi… eh, oni valjda ne znaju niti što znači voljeti.

No, u knjizi punoj ratova, najpozitivniji likovi očuvat’ će domoljublje.

Dejan Jurešić iz Busovače i Ante Lovrić iz Širokog Brijega moderni su pozitivni likovi. Dva mladića poznaju se godinama. Dijele iste poglede na život te ista uvjerenja, a pokreće ih ista ljubav prema Domovini.

Dvojac je još 2012. godine došao na ideju o stvaranju dresa Herceg Bosne. Željeli su da njihovi istomišljenici, ma gdje u svijetu bili, imaju komad svog doma sa sobom.

Ideja se razvijala godinama, a tada studenti, nisu imali niti vremena niti početnog kapitala za pokretanje ozbiljnog posla.

„Najprije smo osmislili dizajn za dres. Skicu smo objavili na forum, a reakcije su bile i više no pozitivne. To nam je dalo poticaj da nastavimo s realizacijom projekta“, za Dnevnik.ba kaže Ante Lovrić.

Entuzijasti i domoljubi potpuno su isključili opciju obavljanja polovičnog posla. Od ideje, skice, dizajna i materijala – svaki detalj je pomno odabran. Ono što vole, ono za što žive – materijalizirali su u dres. Dres Herceg Bosne.

Tim se izborio s plagijatorima i lošim kopijama. Tržište je zahtjevno; visoki standardi koje su Dejan i Ante nametnuli – eliminirali su svaki pokušaj manipuliranja emocijama masa u svrhu zarade.

„Ljudi su prepoznali našu ideju, to je ono najvažnije. Dresovi su samo sredstvo kojim održavamo zajednicu povezanom. Važno je da se čovjek iz Herceg Bosne ponosi svojim porijeklom, ma bio on u Posušju ili na Novom Zelandu. Moramo se držati zajedno. Vjerovati da naši najbolji dani tek dolaze. Biti zajednica koja se priprema za Herceg Bosnu, čak i onda kada svi sumnjaju“, objašnjava Dejan Jurešić.

Dejan i Ante , osim što su redovito zaposleni, aktivni su članovi društva, te sudjeluju u događajima namijenjenim promoviranju Herceg Bosne.

„Ponekad bude teško pronaći vrijeme za sve što se mora obaviti, no kad su razlozi ispravni tada, realno, ne postoji niti jedna prepreka na putu“, zaključuje Dejan.

Tim je projekt pokrenuo proizvodnjom dresa, a vremenom su, prilagođavajući se potrebama tržišta, svoju ponudu proširili i upotpunili.

Svoj trenutni status mladići mogu zahvaliti samo vlastitom trudu i zalaganju.

„Naši istomišljenici su naša najveća potpora. Važno nam je da očuvamo osjećaj pripadnosti Herceg Bosni, osobito sada kad političke pljuske stižu sa svih strana. Moramo biti jači no ikada“, nastavlja.

Dejan i Ante emocionalno su motivirani projektom. Od dana kada se ideja rodila , sve do danas. Vjeruju da upravo zbog toga i uspijevaju u svom naumu.

„Imali smo trnovit početak. Nije sve med i mlijeko. No, ostali smo vjerni pravom putu koji nas je i doveo tu gdje smo sada – na početku nečeg velikog“, dodaje Ante.

Dvojac ima želju dresove otpremiti na sve naseljene kontinente. Čiju god zemlju gaze noge hercegbosanca – pogled u nebo nam je svima isti. Jedno sunce, jedna ljubav, jedna Domovina!

Ljubav pokreće.

Isijava.

Motivira.

Na bolje i uvijek samo na bolje! Ovi mladići svoju ljubav prema Domovini u svijet šalju dresovima. I ne planiraju stati! Uvjereni su, ljubav pobjeđuje. Herceg Bosna je pred vratima!

Dnevnik.ba

Prethodni članakHoće li propasti projekt brze ceste Lašva-Travnik: Klirinški novac uplaćen, vlast se ušutjela
Sljedeći članakU Novom Travniku “Noć Hrvata središnje Bosne”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime