Nedjelja, 3 srpnja, 2022

SIP: Sredstva za izbore moraju biti osigurana do tog datuma

Pročitajte i ovo

Središnje izborno povjerenstvo BiH priopćilo je da, prema odredbama članka 1.2a Izbornog zakona BiH, nadležne institucije sredstva za provedbu izbora moraju osigurati u roku od 15 dana od dana raspisivanja izbora, odnosno u ovom slučaju do 19. svibnja.

SIP je procijenio da će Opći izbori 2022. godine koštati oko 12.528.000 KM.

Kako se ističe u priopćenju, SIP će postupati po odredbama Izbornog zakona BiH i striktno se pridržavati svih zakonskih odredbi i rokova koji su propisani.

Javnost podsjećamo na odredbe članka 1.3a Izbornog zakona BiH prema kojim “Mandat članova predstavničkih tijela izabranih na redovnim izborima traje četiri godine i teče od dana objavljivanja rezultata izbora u Službenom glasniku BiH”. Rezultati Općih izbora 2018. godine su objavljeni u Službenom glasniku BiH broj 78/18 od 6. studenoga 2018. godine, navode iz SIP-a.

U skladu s tim, mandat članova predstavničkih tijela izabranih na Općim izborima 2018. godine traje do studenog 2022. godine.

Pozivamo donositelje odluka u Bosni i Hercegovini da ispune svoju zakonsku obavezu i u zakonskom roku osiguraju financijska sredstva za provedbu Općih izbora 2022. godine, poručuju iz SIP-a.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je 4. svibnja donijelo Odluku o raspisivanju i održavanju Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine. Izbori će biti održani u nedjelju, 2. listopada, ove godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo