Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

SBŽ: Prosvjetni radnici traže zaključivanje novog kolektivnog ugovora u roku od 3 mjeseca

Pročitajte i ovo

Županijski odbor Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture ŽSB-a (ŽO SSVOONK) zahtjeva od Ministarstva obrazovanja te županije na uvid Nacrt Zakona o pedagoškom zavodu ŽSB-a, koji bi se trebao naći u javnoj raspravi…

Nakon donošenja i usvajanja Zakona o pedagoškom zavodu treba raspisati natječaj za prijem savjetnika i viših savjetnika, i izvršiti prijem novih privremenih savjetnika, čiji će se poslovi definirati pedagoškim standardima i normativima, s obzirom na to da su dosadašnje aktivnosti na implementaciji stručno-pedagoškog nadzora u školama bile nezakonite.

Također, ŽO SSVOONK-a ŽSB-a neće provoditi Pravilnik o ocjenjivanju i napredovanju nastavnika i stručnih suradnika u srednjim školama na području ŽSB-a u narednoj školskoj 2015./2016. godini, dok se ne napravi poseban Pravilnik o praćenju i napredovanju. Od ministrice obrazovanja tražimo da hitno zaustavi sve aktivnosti u vezi implementacije sadašnjeg pravilnika, koji je na nezakonit način počeo provoditi prethodni ministar.

U suprotnom, Sindikat će organizirati štrajk upozorenja, navedeno je, između ostalog, u priopćenju iz SSVOONK-a. Također, predstavnici Sindikata zahtijevaju hitan sastanak sa županijskom ministricom Katicom Čerkez, na kojem bi se razgovaralo o zbrinjavanju nastavnika koji su ostali bez dijela norme, te zaključivanje novog Kolektivnog ugovora u roku od tri mjeseca.

U SSVOONK-u insistiraju da se isplati jedna tranša onim školama koje do sada nisu ništa naplatile po dobivenim pravomoćnim sudskim presudama. Iz ovog sindikata pozivaju članstvo da utuže sva neisplaćena potraživanja, sugerirajući im da zahtjeve dostave u roku od trideset dana, koji je propisan novim Zakonom o radu u Županijski odbor Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture ŽSB-a (KO SSVOONK) zahtjeva od Ministarstva obrazovanja te županije na uvid Nacrt Zakona o pedagoškom zavodu ŽSB-a, koji bi se trebao naći u javnoj raspravi…

Nakon donošenja i usvajanja Zakona o pedagoškom zavodu treba raspisati natječaj za prijem savjetnika i viših savjetnika, i izvršiti prijem novih privremenih savjetnika, čiji će se poslovi definirati pedagoškim standardima i normativima, s obzirom na to da su dosadašnje aktivnosti na implementaciji stručno-pedagoškog nadzora u školama bile nezakonite.

Također, KO SSVOONK-a ŽSB-a neće provoditi Pravilnik o ocjenjivanju i napredovanju nastavnika i stručnih suradnika u srednjim školama na području SBŽ-a u narednoj školskoj 2015./2016. godini, dok se ne napravi poseban Pravilnik o praćenju i napredovanju. Od ministrice obrazovanja tražimo da hitno zaustavi sve aktivnosti u vezi implementacije sadašnjeg pravilnika, koji je na nezakonit način počeo provoditi prethodni ministar.

U suprotnom, Sindikat će organizirati štrajk upozorenja, navedeno je, između ostalog, u priopćenju iz SSVOONK-a. Također, predstavnici Sindikata zahtijevaju hitan sastanak s županijskom ministricom Katicom Čerkez, na kojem bi se razgovaralo o zbrinjavanju nastavnika koji su ostali bez dijela norme, te zaključivanje novog Kolektivnog ugovora u roku od tri mjeseca. U SSVOONK-u insistiraju da se isplati jedna tranša onim školama koje do sada nisu ništa naplatile po dobivenim pravomoćnim sudskim presudama.

Iz ovog sindikata pozivaju članstvo da tuže sva neisplaćena potraživanja, sugerirajući im da zahtjeve dostave u roku od trideset dana, koji je propisan novim Zakonom o radu u Federaciji BiH, za razliku od ranijeg po kojem je taj postupak mogao trajati i do tri godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MILIJUNI UBIJENIH PTICA Najgora kriza s ptičjom gripom u Europi

Europa je ove godine doživjela najgoru krizu ptičje gripe ikad, tokom koje je skoro 50 milijuna ubijenih živinara. Postojanost...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo