SBK: Počinju “Dani tehničke ispravnosti vozila- proljeće 2019”

0
79
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 97
Na području Srednjobosanskog kantona (SBK) ovaj tjedan započet će preventivna provjera ispravnosti vozila koja će trajat i dva dana. Preventivnu provjeru ispravnosti vozila provode MUP Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), IPI – Institut za privredni inženjering iz Zenice u suradnji sa ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda u Federaciji BiH.

Cilj ove preventivne provjere je da vozači i pravni subjekti u javnom prevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Pregledi su besplatni za sva ispravna vozila. Kod utvrđenih tehničkih neispravnosti vozila vozač, odnosno vlasnik vozila će se sankcionirati prema Zakonu, priopćili su iz Instituta za privredni inženjering iz Zenice.

Stručna institucija IPI iz Zenice nadležna je za područje SBK, USK i ZDK i u suradnji sa kantonalnim MUP-ovima uz odobrenje kantonalnih policijskih komesara i u suradnji sa ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda sa ovih područja. Akcija provjere preventivne ispravnosti vozila već se provodi na području Zeničko-dobojskog kantona, a 23. i 24. travnja planirana je na području Srednjobosanskog kantona , te 25. i 26. travnja na području Unsko-sanskog kantona. Akcija se provodi u navedene dane u periodu od 8 do 16 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.