spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Sattler uručio ključeve specijalnog vozila Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Šef Izaslanstva  Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje je obavljena svečana primopredaja vrijedne donacije, specijalnog vozila.

Sattler je ključeve specijalnog vozila uručio direktoru Direkcije Enesu Kariću i njegovom zamjeniku Đuri Kneževiću. Karić je zahvalio na donaciji, koja će biti od izuzetnog značaja za kvalitetno obavljanje operativnog, fizičkog i tehničkog osiguranja vrlo važnih osoba (VIP).

Karić je informirao gosta o značajnim aktivnostima Direkcije koje su realizirane u proteklom periodu, a posebno je izdvojio poslove koji se realiziraju u okviru osiguranja VIP osoba i diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i stalno i kontinuirano jačanje komunikacije i suradnje kako s agencijama za provođenje zakona u BiH tako i sa međunarodnim partnerima, koja se realizira kroz međunarodnu operativnu policijsku suradnju. Također je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj suradnji sa Izaslanstvom EU u BiH, a posebno podršci koju je pružila u oblastima unaprjeđenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije.

Sattler je istaknuo da je za EU administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i suradnja sa policijskim agencijama u BiH. Pohvalio je dosadašnji rad Direkcije, te je istaknuo da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH strateški partner Europske unije u sigurnosnom sustavu BiH, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti