Sanelova priča: Kako sam Stjepanu Pejiću spasio život!

Sanel Šurković spasio je život čovjeku kojem je pozlilo na Vlašiću, a kasnije je kazao da je presretan jer se našao u blizini i jer je reagirao na pravi način.

Šurković je zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

– Ja sam se nalazio u restoranu kada je gospodinu pozlilo, vidio sam da su ljudi ustali da pomognu. Svatko reagira na svoj način, davali su mu vode da pije, međutim znao sam da to nije ispravan način za pomoći nekome tko ne daje životne funkcije. Upitao sam je li netko od prisutnih medicinske struke, te se javila jedna žena koja je provjerila vitalne parametre i kazala da je čovjek već mrtav. Počeo je gubiti boju, nije bilo pulsa – priča Šurković, piše Faktor.

Kaže da s obzirom na to da mu supruga radi u Hitnoj pomoći, a i tijekom obuke i na Akademiji imali su pokazne vježbe reanimacije, znao je da treba pristupiti reanimaciji.

– Nakon 90 kompresija, oživljavao sam ga oko minutu kada je došao do daha i polako mu se počela vraćati boja u licu. Zvao sam hitnu, ali ona je dolazila iz Travnika, a i put je bio blokiran zbog skijališta. Ja sam čovjeka uzeo u naručje, stavio ga u službeni automobil i krenuo ususret hitnoj. Pod rotacijama sam ga dovezao na pola puta do hitne, gdje su ga oni preuzeli i prebacili ga u Travnik – kaže Šurković.

Ističe da su supruzi od čovjeka kojeg je spasio iz policije rekli o kome se radi te ga je ona nazvala i zahvalila mu se.

– Prelijepo sam se osjećao. Vodim se onim da ako spasiš jedan život, da si spasio cijeli svijet. Ja ću uvijek biti spreman da isto učinim za svakog građanina. Svi policijski službenici su dužni tako reagirati – kaže Šurković.

Ružica Pejić, supruga Stjepana Pejića, čovjeka kojem je Šurković spasio život pisala je i direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću gdje je opisala što se točno dogodilo te je izrazila zahvalnost za ono što je Šurković uradio.

– Po prijemu u bolnicu u Travnik dežurni liječnik koji je izvršio prijem mog supruga nam je priopćio da je samo pravovremenom reakcijom spašen život mom suprugu koji je ostao živ bez daljnjih posljedica. Ovom prilikom i na ovaj način želim iskazati ogromnu zahvalnost vama i zaposleniku koji je spasio život mom suprugu. Zaista ovakvi hrabri i nesebični postupci vraćaju nadu u bolje sutra i osvjetljuju povjerenje u policijske organe i cjelokupan policijski sustav. Zaista je izuzetno zadovoljstvo i velika čast što država BiH ima u svojim redovima hrabre policijske službenike koji su uvijek spremni odgovoriti i brinuti o svojim građanima – navela je Pejić, između ostalog, u pismu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Internetom se širi nova prevara, onaj tko nasjedne skupo će to platiti

Nova tragedija u BiH, u automobilu pronađena dva beživotno tijela