spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Samostan na Čiovu ustupljen Franjevačkoj provinciji Bosne Srebrene

U Samostanu Sv. Ante na Čiovu u Trogiru, koji pripada Franjevačkoj provinciji Sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, potpisan je u ponedjeljak, 4. prosinca ugovor o ustupanju toga samostana na upravljanje franjevcima Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Ugovor su potpisali provincijalni ministar franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić i provincijalni ministar Franjevačke provincije Sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru fra Tomislav Šanko.

Potpisivanju su nazočili dosadašnji upravitelj samostana fra Matija Matošević i novi upravitelj fra Ivan Jelić. Ispred Konzervatorskog odjela u Trogiru bila je prisutna Jelena Grabovac, koja je pomogla u utvrđivanju i popisivanju važnijih slika i sakralnih predmeta. Nakon potpisivanja ugovora, potpisan je i zapisnik primopredaje samostana te je pregledana sva potrebna dokumentacija.

Taj drevni samostan do sada su vodili franjevci Franjevačke provincije Sv. Jeronima, opslužujući i obližnju Župu Sv. Jakova, Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, objavljeno je na mrežnoj stranici Franjevačke provincije Sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

J.Vr.,KT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti