Rukometna akademija Vitez započinje projekt Škole mini rukometa

0
23
Rukometna akademija Vitez početak rujna i start nove rukometne sezone dočekuje s ambicioznim planovima.

Najznačajnije mjesto pripada projektu Škole mini rukometa: Male ruke za velike pobjede, koji se realizira u tri osnovne škole u Vitezu, a kao dio Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu – kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Projekt je namijenjen djeci najmlađih dobnih skupina u tri osnovne škole u Vitezu. Inovativnim pristupom organizacije škole mini rukometa, cilj je animirati što veći broj djece u osnovnim školama s područja općine Vitez za bavljenje rukometom i sportom uopće.

Realizacijom projekta koji će obuhvatiti 90 djece rane školske dobi, planirano je formiranje timova mini rukometa u školama na području općine Vitez, te animiranje djece za aktivno bavljenje rukometom u okviru najmlađih selekcija Rukometne akademije Vitez.

Projekt će biti realiziran u vremenu od 1.9. 2019. do 29.2. 20120. godine u školama Vitez, Bila i Dubravica.

Ukupna vrijednost ugovorenih sredstava za realizaciju iznosi 19.890,00 KM, a sredstva su u cijelosti osigurana kroz Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, uz sufinanciranje Općine Vitez.

Projekt ima veliki značaj na promociji sporta na području općine Vitez, te čelnici Rukometne akademije Vitez naglašavaju kako očekuju značajnu potporu medija, prosvjetnih djelatnika i roditelja djece, koja su izravno i neizravno uključena u projekt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here