spot_img
spot_img
Petak, 14 lipnja, 2024

Reis Kavazović govorio o “tiraniji” kolektivnog nad građanskim i manjine nad većinom

Kavazović je rekao kako ucjenjivačka politika, politika blokada i stalnog podrivanja države nisu način da se stvori atmosfera povjerenja koja će ohrabriti političare da krenu putem kompromisa.

“Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini već godinama trpi od takve politike i njenih protagonista”, kazao je reisul-ulema.

Tvrdi i kako je “lažna” optužba o ulozi Islamske zajednice u izboru hrvatskog člana Predsjedništva  jedna od najboljih ilustracija da se Islamska zajednica uvuče u politički teren.

“Cilj takve propagande jeste da se Bošnjaci predstave kao vjerska grupa, u kojoj nisu razdvojeni vjerski i politički autoritet, pa se pojavljuje i sistematsko nazivanje Bošnjaka muslimanima, koje su koordinirano počeli koristiti kako nacionalisti u BiH, tako i oni u Srbiji i, nažalost, neki u Hrvatskoj. Islamska zajednica je svjesna ovih nastojanja i ona će znati kako na njih odgovoriti”, kazao je reisul- ulema.

Inače, Islamska zajednica jest imala neslavnu ulogu u nametanju Komšića bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva i to jest javna tajna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti