spot_img
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U razgovoru s direktoricom Kina Theatre saznali smo koje nas to novosti očekuju na jesen

Kino Theatre Busovača, suvremeno je opremljeno kino, koje je već dugi niz godina ponos svim ljudima iz Busovače i šire.

Od početka svoga rada primjer je onoga što znači uspjeh, zalaganje i trud, kao i dobra vizija. A jednom kad imate viziju, imate moć da promijenite stvari u smjeru kojem želite.

Razgovarala: Dajana Vidović / Radio Busovača

Osoba koja se već treću godinu za redom krije iza samoga rada ovoga kina, mlada je i ambiciozna Ivana Milinović, direktorica istoga. Iako mlada, dužnosti ove funkcije obavlja uspješno i za pohvalu, reći će svi ljubitelji filma i kulturnih događanja, koji svakodnevno pune fotelje kina i uživaju u raznovrsnom sadržaju koji se za njih spremi.

O samom radu kina, planovima za budućnost, razgovarali smo s direktoricom Ivanom, a otkrila nam je i koje nas to novine i filmska prikazivanja očekuju u skorije vrijeme.

Ivana, mladi ste i ambiciozni, kako se uspijevate nositi sa svim obavezama i odgovornostima kao direktorica Kina Theatre?

Ivana: Nije bilo lako u početku, ali budući da sam krenula raditi sa ljudima koji iza sebe imaju veliko iskustvo i znanje, dobila sam priliku za učenje, zabavu, susret sa zanimljivim ljudima i tako uspjela nositi se sa svim odgovornostima i obvezama koje svakodnevno imam.

Nepunih je devet godina od početka rada ovoga, suvremeno opremljenoga kina, na što ste najviše ponosni?

Ivana: Da, ove godine slavimo 9. rođendan, a Kino Theatre je i dalje jedino aktivno kino na području Kantona Središnja Bosna na što smo svi najviše ponosni .Od početka svoga rada do danas uradili smo impozantan broj filmskih projekcija, što je apsolutno rekordan broj projekcija ikad urađenih u Središnjoj Bosni. Drago mi je da naš objekat i dalje okuplja mlađu ali i stariju populaciju ljudi, te se nadam da ćemo i dalje nastaviti marljivo raditi i omogućiti mladima i starima ljubiteljima filma da sve svjetske i regionalne premijere mogu pogledati baš kod nas.

Osim aktualnih filmskih projekcija, Kino Theatre je mjesto odrzavanja brojnih predstava, javnih tribina?

Ivana: Naravno. Nakon što smo uspjeli našu kino dvoranu digitalizirati još 2014. godine zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske, postali smo mjesto svih većih i značajnih kulturno – zabavnih događaja. Naš objekat je tehnički ojačan i kvalitetniji za organiziranje raznih kazališnih predstava, seminara, javnih tribina, skupova…

Naši korisnici su stari i mladi talentirani ljudi poput glazbenika, ljubitelja knjige i poezije, koji se u ovim prostorijama druže, sastaju, educiraju i promoviraju svoje talente. Uradili smo i radimo brojne organizirane posjete. Također najviše pozornosti pridajemo učenicima osnovnih i srednjih škola. Bitan podatak je i da smo odrzali mnogo predstava. Trenutno mogu najaviti i nastup Mece Cazina i Omče i njihovu premijeru filma Macola za 19. 9. u terminu 19 h, a ukoliko bude velika zainteresiranost  odrzati cemo  i reprizu u 20 h.

Moram naglasiti da je Kino Theatre prostor koji je namijenjen svima i koriste ga svi bez obzira na nacionalnu, vjersku ili spolnu pripadnost!

Otkrijte nam kakve nas to novosti i filmske projekcije očekuju na jesen?

Ivana: Od četvrtka 22.8. igramo film Vozač ( Baby driver) i Atomsku plavušu (Atomic Blond). Dalje mogu najviti horor film Annabelle, Blade runner, Thor, Star Wars, Pitch Perfect 3. Uskoro očekujemo konačnu ponudu filmova od distributera sa kojima radimo, a o tome ćemo naše posjetitelje obavjestiti na našoj web i fb stranici.

Vaši planovi za budućnost, iduća godina je vaša jubilarna?

Ivana: Kao i uvijek cilj nam je biti centar događanja i okupljanja većeg broja lokalne populacije a i šire. Potom, ponuditi raznovrstan filmski sadržaj i organizirati kulturno- zabavne događaje. Moram reći da mi je zadovoljstvo prije svega raditi i sa mladim ljudima koji su trenutno dio kolektiva kina Theatre, jer uz pomoć njih i naših zajedničkih ideja napredujemo zajedno u svakom smislu.

I da, sljedeće godine slavimo 10. rođendan kina Theatre, a cilj nam je da ga proslavimo u stilu,  zajedno sa vjernim posjetiteljima i prijateljima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM