spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Prvo ovosezonsko slavlje košarkaša Busovače

Košarkaši Košarkaškog kluba “Busovača” su ostvarili svoju prvu pobjedu u novoj sezoni A1 lige KS HB (89-84). U okviru 3. kola u Busovači je gostovala ekipa VKK Mostar (selekcija mlađih košarkaša prvoligaša Zrinjskog), koja je već ostvarila jednu gostujuću pobjedu u Tomislavgradu u 1. kolu.

Kod domaćina je bila prisutna velika nervoza jer su nakon odličnih igara u pripremnom periodu uslijedila dva prvenstvena poraza. Nervoza je trajala puna tri perioda u kojima su gosti konstantno imali prednost od 3 do 8 poena.

Utakmicu je prelomio početak 4. perioda kada domaći zatvaraju sve prilaze košu, a postižu 13 poena u seriji, prelaze u vodstvo i na kraju ostvaruju tešku i zasluženu pobjedu.

“Prije svega večeras svi skupa trebamo zahvaliti predivnoj publici koja je bila odlična čitavu utakmicu. To je ovim mladim momcima i trebalo u ovome momentu. Nije lako čitavu utakmicu stizati protivnika, ali pokazali smo pogotovo u drugom poluvremenu da kada imamo pravi ritam u obrani, kada smo fokusirani na skok i pojedine kretnje u napadu, da mi pravimo razliku bez problema. Ovo je vrlo mlada ekipa, mi nastojimo kroz ritam dvije utakmice tjedno konstantno dizati formu i razvijati igrače. Za sada smo puno bolje izgledali u utakmicama bez pritiska, ali ostaje žal za porazima, pogotovo u drugom utakmicom u Livnu. Treba zahvaliti i gosp. Nikoli Grubešiću i gosp. Marinku Čavari jer bez rekonstrukcije dvorane mi danas ne bi imali uvijete za bilo kakav rad i bila je lijepa prigoda dodijeliti im zahvalnice u ime kluba. Sve pohvale idu i mažoretkinjama HKD Napredak Busovača, ovo je prvi put da surađujemo i pokazuje se to kao dobar potez tako da se nadam da će se suradnja nastaviti”, rekao je nakon utakmice Josip Križanović, trener seniorskog pogona KK Busovača.

Kod domaćina možda i najbolju utakmicu karijere odigrao je Nedim Mešinović (24 poena, 19 skokova), odličan i Benjamin Ćišić (21 poen), a svojom igrom su zadovoljili i kapetan Vukadinović i mladi Čavara. Kod gostiju odlični Ivan Kuzman i Mateo Zovko.

Na kraju dodajmo da je ova utakmica imala i svoj svečani dio. Naime, predsjednik Košarkaškog kluba “Busovača” Nikica Petrović uručio je zahvalnice predsjedniku FBiH Marinku Čavari i ministru zdravstva i socijalne politike u Vladi SBK Nikoli Grubešiću. Zahvalnice su uručene u povodu rekonstrukcije sportske dvorane Srednje škole Busovača i dugogodišnje pomoći Košarkaškom klubu “Busovača”.

Utakmica je odigrana u odličnoj atmosferi dobro popunjene dvorane u Busovači, a posebna draž je bio nastup busovačkih mažoretkinja u pauzama ove utakmice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti