spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

PRVI KONCERTNI KLAVIR ZA OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU

Danas je Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik uspješno završila projekt u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Realizacijom ovog projekta škola je za svojih 55 godina postojanja i djelovanja na polju glazbenog odgoja i obrazovanja dobila prvi koncertni klavir.

Novi instrument će zasigurno podići kvalitetu koncertnih aktivnosti učenika i nastavnika te će ujedno motivirati nadarene učenike da se kroz nastavni proces u pripremi za koncerte i natjecanja usavršavaju u glazbenoj izvedbi i razvijaju osobnu kreativnost. Nabavkom koncertnog klavira, a i skorim preseljenjem u nove prostore škole stekli su se uvjeti da grad dobije adekvatan i prijeko potreban prostor za koncertne aktivnosti, ne samo učenika i nastavnika naše škole već i drugih korisnika kroz nastupe i gostovanja eminentnih pijanista, održavanje natjecanja i sl.

Već u subotu, na školskom natjecanju učenici će imati priliku muzicirati na novom klaviru. Tako je naša škola dobila priliku da osim školskog organizira i natjecanja viših razina. Cilj je probuditi interes učenika za odlaske na natjecanja, a time i povećati broj nagrada koje mladi pijanisti redovito donose u školu.

Učenici i djelatnici škole su s radošću dočekali trenutak nabavke koncertnog klavira, koji će zasigurno obogatiti kulturni život kako grada Novog Travnika tako i cijele Lašvanske doline.
Vodeći partner u projektu bila je OGŠ Borisa Papandopula Kutina, na čelu sa ravnateljem Nikolom Šćapecom. Već idući mjesec u prigodi obilježavanja 55. rođendana naše škole oni će biti naši gosti. Na ovaj način nastavljamo druženje i razmjenu glazbenih iskustava, a sve sa ciljem uspostavljanja trajnog prijateljstva.

Veliko hvala Razvojnoj agenciji Mrav iz Kutine i Ministarstvu regionalnog razvoja RH i fondova Europske unije što su prepoznali važnost projekta. Hvala i JKP Vilenica-Čistoća d.o.o. Novi Travnik na pomoć u smještanju klavira.

Potporu projektu dali su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih kulture i športa KSB na čelu sa ministrom Bojanom Domićem i Općina Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom.

TKO SANJA TAJ I DOSANJA!

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti