Prvi igrani film mladih filmmejkera iz Busovače: “HVALA” (VIDEO)

0
330
“HVALA” je naziv prvog igranog filma koji su snimili mladi filmmejkeri iz Busovače. Biti zahvalan onim što imaš jer to te čini čovjekom je poruka koju je 17 mladih entuzijasta Fotokluba iz Busovače prenijelo ovim filmom, koji je nastao kao rezultat trodnevne, praktične, filmske radionice.

Osim kamere, scenarija, ideje i glume, autori su i originalne muzike koja je pratila ovu veoma dramatičnu filmsku priču. Film “Hvala” je realan osrvt na današnji materijalni svijet koji ovi mladi ljudi veoma kritički prikazuju u svom debitantskom djelu. Jezik filma i potpuno novi način promatranja filma kao umjetnosti je sasvim izvjesno nova ljubav ovih mladih ljudi.

Nagradu Direkcije VIVA Film Festivala za postignuće u kategoriji Omladinski film BiH 2019 – NAJBOLJI DIZAJN SVJETLA- osvojili su Alma Pugonja i Amina Sefer, mladi članovi Fotokluba koji su radili na ovom igranom filmu.

Video pogledajte ispod:

Pokrovitelj ove radionice je bila Ambasada Republike Indonezije u BiH, a tu su i stalni prijetelji koji podržavaju mlade u BiH i njihov kreativni izraz: Avtera BH, Mekline, VW, Porsche BiH, BHRT, SlovakAid, Canon, dji, Podravka i Lipa voda….